Експертите приключиха с необходимите дейности и проверки от удостоверяването на

...
Експертите приключиха с необходимите дейности и проверки от удостоверяването на
Коментари Харесай

Министърът на електронното управление потвърди: Удостоверяването на машините за гласуване приключи успешно


Експертите завършиха с нужните действия и инспекции от удостоверяването на техническите устройства за машинно гласоподаване. Това заяви министърът на електронното ръководство Валентин Мундров.

„ Ръководителите на екипите ме осведомиха, че отчетът от тяхната работа е позитивен “, означи той.

„ До края на деня чакам с сътрудниците от Българския институт по стандартизация и Българския институт по метрология да подпишем решението за засвидетелствуване на машините “, разгласи още министърът на електронното ръководство.

Днес стартира процедурата по довереното създаване на софтуера, който ще се конфигурира на машините за гласоподаване. Министерството на електронното ръководство е предоставило следена среда, в която да се извърши процедурата.

„ За първи път представители на партиите, обединенията, инициативните комитети, на неправителствени организации получиха достъп и опция да вземат участие в процеса по засвидетелствуване, както е написано в член 213а, алинея 3 от Изборния кодекс “, сподели министър Мундров. Той добави, че в партерната зала на министерството всички жители са имали опцията да следят в действително време дейностите и процедурите от процеса по засвидетелствуване.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР