Кмъл иска да повлияе директно в предстоящите избори през юни.

...
Кмъл иска да повлияе директно в предстоящите избори през юни.
Коментари Харесай

Военният ни министър: Смятам, че целта на Кремъл е да повлияе на юнските избори

Кмъл желае да повлияе непосредствено в идните избори през юни. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО, която продължава от през днешния ден до 27 май в София. Запрянов е представител на Комитета по защита и сигурност.

Имаме поради европейската резолюция от 25 април т.г. за нови сигнали за въздействие и интервенция на Русия по отношение на евроизборите, уточни служебният министър.

България е цел на хибридната експанзия на Русия, ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на  вътрешнополитическите ни процеси, съобщи Запрянов.

По отношение на Русия българската страна е готова и чака такива действия по дезинформация по отношение на идните избори на 9 юни и сме извънредно деликатни, сподели още той.

Хибридният напън е главният инструмент, който Русия употребява през днешния ден, с цел да упражни деструктивното си въздействие в страните както от Черноморския район, по този начин и от Западните Балкани и да спре тяхната евроатлантическа интеграция. Москва употребява усъвършенствани хибридни тактики, които са съобразени с уязвимостта на всяка обособена страна, в това число политическа интервенция, агитация, дезинформация, хакерски атаки, актове на бойкот, стопански и енергиен напън, шпионаж, осведомителни интервенции и други принадлежности за подривна активност, сподели служебният министър.

По думите му " заплашителната нуклеарна изразителност на Кремъл е неприемлива и би трябвало да сме единни и решителни в посрещането на това предизвикателство ". " Не би трябвало да има подозрение, че упоритостта на Москва е да възвърне въздействието си в постсъветското и посткомунистическото пространство в Европа, в това число посредством потребление на военна мощ. Сега всички виждаме съветските военни закононарушения в Украйна и те не би трябвало да остават ненаказани. Организацията на Северноатлантическия контракт би трябвало да бъде подготвена да посрещне това най-сериозно предизвикателство за нашата обща сигурност в дълготраен проект ", разяснява Запрянов.

НАТО е основата на нашата групова защита и в тази връзка ние би трябвало да влагаме съответно в построяването на национални и съюзнически качества по целия Източен фланг и изключително в Черно море, съобщи министърът и добави, че България изцяло поддържа разширението и усилването на наличието на НАТО в Черно море.

По-нататъшното даване на военна помощ на Украйна ще остане във фокуса на българската отбранителна политика. Трябва да ги подкрепим с всички нужни оръжия, въоръжение и техника, които нашите въоръжени сили могат да си разрешат да обезпечат, сподели още Атанас Запрянов.

Младите хора желаят да бъдат в предизвикателна среда, желаят, присъединявайки се към НАТО, да виждат съвременни технологии, да имат повече благоприятни условия за развиване. Това сподели от своя страна началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов в първия ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Адмирал Ефтимов е представител на Комитета по защита и сигурност. За това работим и имам вяра, че Българската войска ще бъде заслужен шеф, добави той. Много е мъчно да се притеглят младежите към военна работа, сподели още адмирал Ефтимов.

Под предлог за осъществяване на военни учения Русия се намеси в икономическите зони на Черно море, в това число и на България, уточни началникът на защитата. Руски военни кораби не са нарушавали териториалните води на страната ни, само че имаше интервенция в изключителната икономическа зона, съобщи адмирал Ефтимов.

Пропагандата с съветски разкази елементарно се популяризира в нашата страна, уточни адмирал Ефтимов, а като аргументи той уточни близкия език и историята ни. Тези разкази хвърлят виновност върху други лица за войната в Украйна, изясни той. По думите му войната на Русия против Украйна съставлява провокативни действия и умишлен опит за определяне на предимство.

Тази година България отбелязва 20 години участие в НАТО, както и 75 години от основаването на Алианса, означи адмирал Ефтимов, представен от Българска телеграфна агенция.

Близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации ще вземат участие във форума, показват уредниците.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР