На ЕС му писна: Израел да позволи на ООН да

...
На ЕС му писна: Израел да позволи на ООН да
Коментари Харесай

На ЕС му писна: Израел да позволи на ООН да го разследва за геноцид в Газа

На Европейски Съюз му писна: Израел да разреши на Организация на обединените нации да го проверява за геноцид в Газа

Израел би трябвало да извърши разпореждането на Международния съд в Хага да спре неотложно военната си атака в Рафах. Това написа в обществената мрежа „ Екс “ висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел.

Борел настоя пред Израел да резервира граничния пункт Рафах, отворен за доставките на филантропична помощ. Страната би трябвало и да подсигурява достъпа на всеки назначен от Организация на обединените нации орган, проверяващ отправените против нея обвинявания в геноцид, както и да подаде отчет до съда за всички ограничения, подхванати за осъществяването на разпореждането, добави висшия представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността.

На Европейски Съюз му писна: Израел да разреши на Организация на обединените нации да го проверява за геноцид в Газа 25.05.24 13:46 Ламборгини за $1 000 000 към този момент и в България, подкара го модифициран БГ баровец! 25.05.24 13:25 Бомба: Средната заплата в София удари бруто 3231 лева./нето 2507! 25.05.24 12:51 Брокер: Имотите нарастват, тъй като приходите порастват, няма балон! 25.05.24 12:26 Този път Доналд Тръмп го загази крепко! 25.05.24 12:01

Борел оуточни още: „ Разпорежданията на Международния съд в Хага са обвързващи за страните и би трябвало да бъдат прилагани напълно и дейно “.

На този декор ДПА означи, че интервенцията публично е ориентирана против палестинската въоръжена формация „ Хамас “, само че също по този начин предизвиква големи премеждия на хиляди цивилни, попаднали в града. Според Международния съд в Хага филантропичната обстановка в Рафах сега е „ пагубна “ и са нужни спомагателни ограничения, с цел да се предотвратят по-нататъшни вреди за цивилните.

ОТГОВОРЪТ НА ИЗРАЕЛ

Вчера Израел отговори на решението на съда, като настоя, че дейностите му в Рафах са били част от „ отбранителна и обективна война “ след терористичните офанзиви, осъществени от „ Хамас “ на 7 октомври.

Ръководителят на израелския Съвет за национална сигурност и представителят на Министерството на външните работи оповестиха в общо изказване, че страната им „ не е провеждала и няма да организира военни дейности в региона на Рафах, които могат да причинят на палестинското цивилно население в Газа условия на живот, които биха могли да доведат до неговото физическо заличаване напълно или отчасти “.

„ Обвиненията в геноцид, повдигнати от Южна Африка против Израел в Международния съд в Хага, са измислени, възмутителни и морално отблъскващи “, се добавя в изказването на Израелската страна.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР