България е цел на хибридната агресия на Русия, ние сме

...
България е цел на хибридната агресия на Русия, ние сме
Коментари Харесай

Министърът на отбраната очаква пряка намеса на Русия в изборите на 9 юни

" България е цел на хибридната експанзия на Русия, ние сме във фокуса на дейни процеси и акции на дезинформация, опитващи се да повлияят на вътрешнополитическите ни процеси " - това сподели министърът на защитата Атанас Запрянов по време на откриването на сесия на Парламентарната асамблея на НАТО в София.

Запрянов удостовери, че службите в България са чакат дезинформационни акции от Русия по време на идните избори и са " извънредно деликатни ".

" Русия изпрати доста добре структурирани послания, че българската помощ е директно присъединяване във войната. А с цел да се прати помощ, би трябвало да има социална поддръжка. И в действителност това обръщение някак понижи публичната поддръжка за държавното управление ", сподели той.

" Русия директно ни обвиняваше, че нелегално изпращаме военни в Украйна. Това е подправена вест. Когато приказваме за изборите, още веднъж поддръжката за Украйна е част от тезите на опозиционните партии, които са прокремълски. Те настояват, че такава поддръжка ще ангажира България във войната ", сподели той.

Запрянов обърна внимание на обстоятелството, че към този момент трета година след началото на войната Русия към момента не може да надделее против Украйна.

" Резултатът на фронтовата линия е доста значим за бъдещите договаряния ", сподели той.

България е хазаин на пролетната сесия на парламентарната асамблея на НАТО, която се организира в НДК.

В понеделник се чака в София да дойде и генералният секретар на съюза Йенс Столтенберг. Това е първото му посещаване след 2019 година в България.

В понеделник в съвещанието ще вземе присъединяване и министърът на защитата на Украйна Рустем Умеров посредством видеоконферентна връзка.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР