Лидерът на турската опозиционна Добра партия Мерал Акшенер днес за

...
Лидерът на турската опозиционна Добра партия Мерал Акшенер днес за
Коментари Харесай

Турската опозиция отправи призив за предсрочни избори

Лидерът на турската опозиционна " Добра партия " Мерал Акшенер през днешния ден за следващ път прикани за организирането на предварителни избори в страната, предадоха турските медии.
Изборите в нашата страна към този момент " не са избор, а нужда ", сподели Акшенер на съвещание на парламентарната група на партията ѝ, която влиза в състава на опозиционния Народен алианс.
Акшенер и сътрудникът ѝ в алианса - водачът на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу, нееднократно са упорствали за организирането на предварителни избори в Турция. Президентът Реджеп Тайип Ердоган, който оглавява ръководещата Партия на справедливостта и развиването (ПСР) декларира, че парламентарните и президентските избори ще се състоят през юни 2023 година
Партньорът на ПСР в Републиканския алианс - водачът на Партията на националистическото деяние Девлет Бахчели, през вчерашния ден прикани опозицията да заяви името на претендента си за президент на изборите. Той уточни, че претендентът на Републиканския алианс е Ердоган.
Опозицията счита, че към този момент е прибързано да разгласи своя претендент, като показва, че " ще направи това, когато бъде належащо ". Най-вероятно за претендент може да бъде повдигнат кметът на Истанбул Екрем Имамоглу или градоначалникът на Анкара Екрем Имамоглу.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР