Руският президент Владимир Путин е готов да сложи край на

...
Руският президент Владимир Путин е готов да сложи край на
Коментари Харесай

Путин е готов за примирие с Украйна, но има условия

Руският президент Владимир Путин е подготвен да постави завършек на войната в Украйна с контрактувано преустановяване на огъня, което признава актуалните фронтови линии, споделиха четирима съветски източника пред Ройтерс, добавяйки, че той е подготвен да възобнови борбите, в случай че Киев или Западът не отговорят.


Три източника, близки до вътрешния кръг на Путин, споделиха пред Ройтерс, че съветският водач е изразил отчаяние пред дребна група съветници от това, което счита за подкрепяни от Запада опити за блокиране на договарянията и решението на украинския президент Володимир Зеленски да приключи договарянията.

„ Путин може да се бие толкоз дълго, колкото му е належащо, само че Путин също е подготвен за помирение – за пауза във войната “, сподели един от четиримата източника, почитан съветски чиновник, който е работил с Путин и познава върха на Кремъл

Два източника споделиха на Ройтерс, че Путин има вяра, че облагите от войната до момента са задоволителни, с цел да я продаде на съветския народ като победа.

Други източници показаха, че Путин е схванал, че всеки трагичен нов прогрес ще изисква нова национална готовност, която той не е желал, а един източник, който е познавал съветския президент, сподели, че известността му е намаляла след първата готовност през септември 2022 година


Въпреки това, съгласно Ройтерс, вероятността за преустановяване на огъня или даже мирни договаряния сега наподобява далечна.

Зеленски сподели, че мирът при изискванията на Путин не е началото на края на войната. Той даде обещание да върне изгубената територия, в това число Крим, който Русия анексира през 2014 година

Според публикациите, представителят на Путин Дмитрий Песков, в отговор на искане за коментар, сподели, че водачът на Кремъл неведнъж е дал да се разбере, че Русия е отворена за разговор, заявявайки, че Москва не желае „ безконечна война “.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР