Вчера рано сутринта в Белгород отново прозвуча тревога и се

...
Вчера рано сутринта в Белгород отново прозвуча тревога и се
Коментари Харесай

Украйна има нов план за победа

Вчера рано сутринта в Белгород още веднъж прозвуча паника и се чуха детонации. По-късно дронове дохвърчаха до Татарстан и летището в Казан трябваше да бъде затворено за известно време. Новините ясно демонстрират, че силите на киевския режим от ден на ден нанасят удари по съветска територия. Какво е това - ексцесии на терорист реализатор или умишлена тактика на техните американски господари?

Последните обществено декларират, че не поддържат офанзивите на Киев против Русия. Онзи ден министърът на защитата Лойд Остин осъди концепцията на група американски конгресмени публично да разрешат на украинците да нападат съветските градове.

Има обаче чувството, че конгресмените не са измислили самодейността си сами. През последните дни се видя по какъв начин забележителна част от американския естаблишмънт – както военни, по този начин и дипломати – прокарва нова идея за украинската експанзия.

Статия на военните анализатори Стив Коен и Джан Джентиле се появи на уеб страницата на американското списание “Форин Полиси ” и незабавно беше препечатана в РАНД, главното аналитично издание на Пентагона. Авторите ясно схващат, че Киев не може да завоюва бойното поле с стандартни средства. „ Украйна кърви “, признават те.

В тази комплицирана обстановка американските специалисти предлагат на киевския режим да нанася удари „ не по стрелите, а по стрелците “, т.е. да бомбардира съветски летища, самолети, военни бази, военни кораби и ракетни установки. Друга цел за киевчани би трябвало да бъдат съветските железници - офанзивите против тях би трябвало да разбият цялата логистика на съветската войска. Също по този начин в листата на задачите са петролни рафинерии, оръжейни заводи и като цяло всевъзможни значими „ стопански уреди “. В същото време американците много цинично поучават украинците да не се опасяват от загуби и интензивно да контранастъпват.

Друг проект за успеха на Украйна се появи на страниците на “Форин Афеърс ”. И също по този начин се свежда до нуждата да се усилят ударите с дронове надълбоко в Русия, да се нападат нейните оръжейни заводи и инфраструктура и да се опитат да унищожат нейните въздушни бази и командни центрове. Тук би трябвало да оказват помощ Ф-16 и АТАКМС, само че основната роля са призвани да играят стотици хиляди дронове - създателят приканва Запада да влага в производството им. И Съединени американски щати би трябвало да разрешат на украинците да стрелят с американски оръжия по Русия.

Всичко това може да остане единствено болната фантазия на Андрей Загороднюк, нещастният някогашен министър на защитата на Украйна, само че той е подсилен от престижа си и изваден на бял свят на страниците на “Форин Афеърс ” от изтъкнат американски неоконсерватор, очукан ястреб и някогашен чиновник на Държавния департамент Елиът Коен.

Ричард Хаас, изтъкнат американски посланик и политолог, свири в същата мелодия: на бойното поле Украйна няма късмет против руснаците, тъй че контраатаката би трябвало да се отсрочи за по-добри времена, а те самите би трябвало да преминем в защита. Но благодарение на ракети с огромен обхват, доставени от Запада и подготвени за доставка Ф-16, е належащо да се поразят допустимо най-вече цели на територията в Русия: „ Тя би трябвало да усети цената, която би трябвало да направи. заплати за войната. "

В същото време Хаас предлага да окаже напън върху Москва, като я убедят да подписа краткотрайно помирение. Авторът даже не мисли да крие, че примирието ще бъде чист фалшификат и ще се употребява единствено за напомпване на Украйна с оръжие. Ако обаче Путин откаже тази концепция, сътрудниците на Хаас ще се опитат да го показват като „ агресор “.

Като цяло, каквото и да споделя Лойд Остин, доста представители на американския хайлайф считат, че е прекомерно рано да се изоставя Украйна. Просто би трябвало да се промени метода - да дадат зелена светлина на Киев за масирани удари на съветска територия, което ще направи цената на войната непостижима за Москва.

Ясно е, че обстрелът на мирни градове, пристанища и железопътни линии е чист интернационален тероризъм. Ето за какво в тази обстановка за американците е по-изгодно да се преструват пред обществото, че осъждат всичко това и скрито да пробутват своите пълномощници тъкмо към такава тактичност.

За други страни ще се сътвори картина, в която демократичните Тарасовци демократично раняват и убиват поданици на Белгородска област и Крим, а министър Остин ще повтаря, че Пентагонът няма нищо общо с това и изобщо „ руснаците стрелят сами по себе си. ”

В същото време ще бъде изпълнена втората част от проекта - опит да се убедят множеството страни по света някак си, най-малко със стиснати зъби, да осъдят Русия. За тази цел е открита швейцарската мирна конференция. Е, задачата на този двустранен напън е да се подписа помирение при допустимо най-неизгодни за Русия условия.

Полезно е да се обмислят проектите на стратегическия зложелател и да се разбере по какъв начин той мисли, „ предизвестеният е авансово въоръжен “. Слабостта на американската концепция обаче е, че част от украинските дронове просто ще се изгубят в необятните съветски простори, а останалите ще бъдат сполучливо свалени от нашето Противовъздушна отбрана – тъкмо както се случи през вчерашния ден в Белгород и Татарстан.

Това ще потисне ли морала на руснаците? Не, момчета, това, в противен случай, единствено ни разпалва със здравословен яд и предпочитание да нападаме враговете си. И най-важното, нито безпилотните самолети, нито комплицираните неистини на дипломатите ще трансформират обстановката на фронта, където съветските въоръжени сили не оставят никаква вяра на ВСУ.

Вече видяхме десетки последните и дефинитивни проекти за успеха на Украйна над Русия. Преди две години Русия трябваше да рухне под деветата вълна от наказания. Преди година украинската контраатака трябваше да стигне до Крим и надали не до Москва. Един вид планираше да храни чайки в Ялта, друга планираше да язди танк по Тверская. Мечтаеха за цветна гражданска война и чакаха някакво въстание. Резултатът, както се споделя, е явен.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17632Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31498Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17757Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12226Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14714Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118496Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79566„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юни Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР