Президентът на Русия пристигна в Минск за честването на Деня

...
Президентът на Русия пристигна в Минск за честването на Деня
Коментари Харесай

“Легитимността приключи”. Какво решиха Путин и Лукашенко

Президентът на Русия дойде в Минск за честването на Деня на славянската книжовност и просвета. Но несъмнено, в допълнение към церемониалните събития имаше и обширна политическа стратегия. За главните моменти от договарянията - в материала.

" Трябва да разберем "

Една от тематиките, които разискаха президентите, беше обстановката в Украйна. Русия в никакъв случай не е изоставяла мирните договаряния, сподели Владимир Путин на конференция в Минск.

„ Сега виждаме, че още веднъж се възобновиха диалозите за нуждата от връщане към договарянията, дано се върнат, само че не тъй като едната страна желае, а въз основа на споразуменията от фундаментален темперамент, реализирани по време на договарянията в Беларус и Турция, и въз основата на днешните действителности, които са се развили на място ”, сподели той.

Руският водач означи, че договореностите, реализирани в Истанбул през март 2022 година, устройват и двете страни. Сега Москва би трябвало да разбере с кого да си има работа, когато възобнови договарянията.

„ Трябва да сме изцяло сигурни, че имаме работа с законни управляващи, би трябвало да се отговори преди всичко, съгласно мен, от позицията на Народното събрание, на конституционния съд или на някой различен държавен орган ”, акцентира Путин.

Факт е, че 20 май беше последният ден от петгодишния мандат на украинския президент Владимир Зеленски. Избори в страната не се организираха под претекст за военно състояние.

„ Наясно сме, че легитимността на настоящия държавен глава завърши. Мисля, че една от задачите на конференцията, която беше оповестена, конференцията в Швейцария, е точно западната общественост, спонсорите на сегашният киевски режим да потвърдят легитимността на сегашния или към този момент недействащ държавен глава “, сподели Владимир Путин.

Александър Лукашенко на собствен ред означи: нито Зеленски, нито бъдещият президент на Украйна ще решат проблемите на страната и нейните жители.

„ Знаете кой ще взема решение. В чужбина към този момент е решено. Което не е решено, ще го решат по-късно “, изясни белоруският водач.

Всичко е устойчиво “

Двудневното посещаване в Беларус е второто задгранично посещаване на Путин след встъпването му в служба. Миналата седмица той посети Китай. Това си спомни и Лукашенко: „ Ще обсъдим нашите връзки в подтекста с КНР “, акцентира той нощес.

„ При нас всичко е устойчиво, всичко върви добре, несъмнено, за ученията – за втората фаза на ученията, това се дължи на директното присъединяване на нашите беларуски другари и сътрудници във военната сфера в тези събития. “, означи на собствен ред Путин. Става дума за почналите оня ден маневри за тестване на бойното потребление на нестратегически нуклеарни оръжия. По-рано Лукашенко заяви, че концепцията за „ синхронизиране в това отношение “ принадлежи на него. И акцентира, че дейностите на Москва и Минск нямат нападателен темперамент. „ Искахме да забележим по какъв начин водещите нуклеарни сили вършат всичко това. Вече се учим от тях “, изясни той.

Тази година Путин и Лукашенко се срещнаха за четвърти път. През януари в Санкт Петербург се организира съвещание на Висшия държавен съвет на Съюзната страна, през февруари в Казан се организираха „ Игрите на бъдещето “, а след встъпването в служба през май съветският президент одобри своите сътрудници от ЕАИС в Москва. Белоруският водач обичайно взе участие във възпоменателните прояви във връзка Деня на успеха.

В четвъртък държавните глави разговаряха в неофициална конюнктура. На идващия ден в консултациите участваха ръководители на катедри. По-специално, неотдавна назначеният съветски министър на защитата Андрей Белоусов организира първата си работна среща с белоруския си сътрудник Виктор Хренин. Те разискаха „ настоящи въпроси на двустранното военно и военнотехническо съдействие и обезпечаване сигурността на съюзната страна “.

Резултатите приказват сами за себе си

Путин стартира втория ден от визитата си с полагане на венец на паметника на Победата в Минск. Паметникът е повдигнат през 1954 година

След това в Двореца на независимостта се състоя публична гала: президентите показаха членовете на делегациите. Преговорите започнаха в стеснен кръг, с вицепремиери, ръководители на Министерство на външните работи и Министерство на защитата. Лукашенко очерта два общоприети блока въпроси: стопанска система и сигурност.

„ Според мен работата ни върви на положително равнище, в случай че приказваме за стопанската система “, сподели Путин. “И резултатите от икономическото развиване приказват сами за себе си, за което желая да ви поздравя. Беларус се усеща решително стъпил на крайници, стопанската система се развива. Като цяло, съгласно мен, няма нерешени въпроси, както запознат съм отчетите “, акцентира съветският президент.

Близо два часа разговаряха в стеснен състав, след което по традиция продължиха в уголемен състав.

Основното е благосъстоянието на жителите

Договориха изискванията за доставки на петрол и газ за Беларус. Лукашенко сподели: „ Ние обсъждаме това в продължение на няколко години и през днешния ден Владимир Владимирович взе съответното решение и мисля, че в идващите дни държавните управления ще работят в тази посока. Ние разгледахме в детайли всички нюанси. „ Има избрани договорености, не се колебая, че всички те ще бъдат изпълнени “, удостовери Путин.

„ Скоро ще отпразнуваме годишнината от основаването на Съюзната страна ”, напомни Путин. “И това също ще ускори нашето взаимоотношение, което сигурно ще бъде от изгода за развиването на на нашите страни и в интерес на нашите нации, преди всичко, това ще укрепи – това е нашата обща задача – благосъстоянието на жителите на Беларус и на жителите на Руската федерация. Предвижда се скоро да бъде анулиран роумингът на територията на съюзната страна: мобилните връзки за всички клиенти в двете страни ще се дават напълно в режим на домашна мрежа ”, добави президентът.

Минск и Москва ще продължат да извършват заместващи вноса планове, в това число в региона на военно-техническото съдействие и машиностроенето, посочи Лукашенко. Според него той и Путин са „ взели всички решения “. Сега зависи от държавните управления, които ще би трябвало да изпълнят проектите си „ за малко време “.

Превод : В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед17632Проф. Дарина Григорова: Съюзът Русия-Китай е рационалният вектор в актуалните интернационалните отношенияАлтернативен Поглед31498Проф. Дарина Григорова за книгата на ген. Стоименов " Ескалация на войната в Украйна: България на кръстопът " Коментарен Поглед17757Зорница Илиева за заплахата да се допусне нов ерес в Българската православна църкваАлтернативен Поглед12226Д-р Илия Илиев: Китай и Русия - една взаимна политика по цялото пространство на светаАлтернативен Поглед14714Д-р Илия Илиев: Катастрофа или атентат е причина за гибелта на иранския президент!?Алтернативен Поглед118496Горещ коментар на Саймън Ципис/Израел/ за атентата против Роберт Фицо /Специално за /Алтернативен Поглед79566 Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР