Кралицата на акордеона Мие Мики, самобитният пианист Евгени Божанов и

...
Кралицата на акордеона Мие Мики, самобитният пианист Евгени Божанов и
Коментари Харесай

Аржентинско танго с Мие Мики и Евгени Божанов в зала България

Кралицата на акордеона Мие Мики, самобитният пианист Евгени Божанов и квартет " Фрош " се готвят за вълнуваща среща със софийската аудитория. На 12 юни от 19 ч. в зала " България " те ще показват първия си взаимен план. Очаква ни ярка и мощна ансамблова вечер, в която публиката ще има рядката опция да чуе освен фамозния Концерт за бандонеон, пиано и струнни на именития аржентински Маестро Пиацола, само че ще може да се потопи и в красивата пристрастеност на неговите авторски танга в интерпретацията на Мие Мики. В първата част на концерта ще звучат шедьоври от Пърсел и Шостакович.

Кралицата на акордеона Мие Мики прави дебютния си радиозапис за " NHK " в Токио на 8 година На 25 години към този момент е преподавателка в " Хохшуле фюр мюзик " в Детмолд, Германия. Като солистка свири с реномирани оркестри, сред които: Suisse Romande Orchestra (Оркестър на френскоговорящата част на Швейцария), Симфоничният оркестър на " NHK " в Токио, Белгийският народен оркестър под палката на диригенти като Сейджи Озава, Хироюки Иваки и Шарл Дютоа.

Самобитният почерк на пианиста Евгени Божанов го трансформира в звезда още в най-ранна възраст. През последните сезони свири с водещи европейски сформира, измежду които Белгийският народен оркестър, Кралската филхармония на Ливърпул, Камерният оркестър на Баварското радио, Симфоничният оркестър на Малмьо, Атинският държавен оркестър, Оркестърът на Санта Чечилия в Рим. Създаден през 2007 година, квартет " Фрош " е измежду най-изявените в България. Благодарение на младите и отдадени музиканти публиката чува творби, които не се извършват у нас, а постоянно участва и на раждането на напълно нови композиции.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР