Последните пет години промениха обществената атмосфера. Недоволството от мафията и

...
Последните пет години промениха обществената атмосфера. Недоволството от мафията и
Коментари Харесай

Румен Радев: Обществото ни вече е зряло за промяната


Последните пет години трансформираха публичната атмосфера. Недоволството от мафията и корупцията преляха в урните. Обществото ни е зряло за смяната. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към стотицитите, събрали се в НДК, с цел да го поддържат в кандидатурата му за втори мандат като държавен глава.

, продължи Радев обърна се той към членовете на Инициативния комитет, който публично бе основан довечера.

Радев.

, сподели още президентът. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, мина в урните. Няма естествен човек, който да одобри произвола, корупцията и беззаконието, уверен е президентът.

Мое кредо през последните 5 сложни, само че вдъхновяващи години е да бъда с народа си, споделям го и през днешния ден - с вас, продължи той.

За нас е значимо, че в този турболентен преход, ще има потребност от постоянна институция с доверие, с ясни полезности устои и посока, която да остане вярна на хората. Това за нас е съзнателен дълг. За това още през февруари с госпожа Йотова излязохме с обръщение за нова България и декларирахме нашето желание да се кандидатираме за втори мандат. Потвърдихме своето неумолимо желание да следваме пътя към най-важното съгласно нас - непосредствена национална цел - подсилване на държавността. Без нейното реализиране кои да са последващи управнически конфигурации, техните стопански, обществени и други политици, ще попаднат в плен на олигархията и са обречени на неуспех. Съответно нашата страна на назадничавост. Затова ние ще продължим нашата битка за почтени и налични избори, за излъчването на нов вид ръководства, за подсилване на върховенството на правото, съобщи още Румен Радев.

По думите му единствено по този начин ще може да се победят бедността и безправието. И да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, като страна с принос към историята, културата, науката и стопанската система. Както означиха значително от вас тези старания изискват храброст. Демократичните полезности се свързват на първо място с правата на жителите, с идеята за свободата и ние няма да оставим българите да се свиват от боязън в тежкото им оцеляване. Затова и подкрепихме уверено площадите на недоволството, подсети Радев.

Той бе безапелационен - следва ни избор освен на президент и вицепрезидент, а избор ценностен, избор на бъдещето. Избор, в който ние ще разчитаме на вашата мъдрост, религия, воля и сила.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР