Последните пет години промениха обществената атмосфера. Недоволството от мафията и

Последните пет години промениха обществената атмосфера. Недоволството от мафията и ...

Румен Радев: Обществото ни вече е зряло за промяната


Последните пет години промениха обществената атмосфера. Недоволството от мафията и корупцията преляха в урните. Обществото ни е зряло за промяната. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към стотицитите, събрали се в НДК, за да го подкрепят в кандидатурата му за втори мандат като държавен глава.

, продължи Радев обърна се той към членовете на Инициативния комитет, който официално бе учреден тази вечер.

Радев.

, каза още президентът. Антимафиотският консенсус, който се роди на площадите, премина в урните. Няма нормален човек, който да приеме произвола, корупцията и беззаконието, убеден е държавният глава.

Мое кредо през последните 5 трудни, но вдъхновяващи години е да бъда с народа си, казвам го и днес - с вас, продължи той.

За нас е важно, че в този турболентен преход, ще има нужда от стабилна институция с доверие, с ясни ценности устои и посока, която да остане вярна на хората. Това за нас е осъзнат дълг. За това още през февруари с г-жа Йотова излязохме с послание за нова България и заявихме нашето намерение да се кандидатираме за втори мандат. Потвърдихме своето непреклонно намерение да следваме пътя към най-важното според нас - непосредствена национална цел - укрепване на държавността. Без нейното постигане кои да са следващи управленски конфигурации, техните икономически, социални и други политици, ще попаднат в плен на олигархията и са обречени на провал. Съответно нашата страна на изостаналост. Затова ние ще продължим нашата борба за честни и достъпни избори, за излъчването на нов тип управления, за укрепване на върховенството на правото, заяви още Румен Радев.

По думите му само така ще може да се победят бедността и безправието. И да заемем достойното място в европейското семейство. Място, което ни принадлежи, като страна с принос към историята, културата, науката и икономиката. Както отбелязаха немалко от вас тези усилия изискват смелост. Демократичните ценности се свързват преди всичко с правата на гражданите, с каузата за свободата и ние няма да оставим българите да се свиват от страх в тежкото им оцеляване. Затова и подкрепихме решително площадите на недоволството, напомни Радев.

Той бе категоричен - предстои ни избор не само на президент и вицепрезидент, а избор ценностен, избор на бъдещето. Избор, в който ние ще разчитаме на вашата мъдрост, вяра, воля и енергия.

Източник: duma.bg