КНСБ излезе на протест и започна национална акция под наслов

...
КНСБ излезе на протест и започна национална акция под наслов
Коментари Харесай

КНСБ на протест за защита на доходите от инфлацията и работните места в кризата

КНСБ излезе на митинг и стартира национална акция под наслов „ Да защитим приходите от инфлацията и работните места в рецесията “. Синдикатът упорства за повишение на приходите и предприемане на ограничения за преодоляване на инфлацията и излизане от икономическата рецесия, заяви бТВ.

Представители на конфедерацията, водени от президента на синдиката Пламен Димитров, влязоха в Министерския съвет за среща със служебния министър Гълъб Донев.

Техните претенции са за 1,2 милиарда в бюджета за 2023 година за растеж на приходите, както и за нарастване на минималната работна заплата от 710 на 850 лева от 1 януари. Общо нужните средства за приходи за компенсиране на инфлацията през 2022 година са с размер на най-малко 136,6 млн. лева, считат от конфедерацията.

По време на митинга е планувано от КНСБ да показват визията си за социално-икономическото развиване на България през идващите четири години. Ще бъде показан и меморандум, направен от конфедерацията, с съответните нужни политики във всяка една социална сфера.

Синдикатът възнамерява да организира серия от митинги в границите на месеца в разнообразни региони на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР