Късометражният сатиричен филм Oppressed Majority на френската режисьорка Елеонор Пуриа

...
Късометражният сатиричен филм Oppressed Majority на френската режисьорка Елеонор Пуриа
Коментари Харесай

Ето как би се чувствал един мъж в свят, в който ролите са разменени

Късометражният язвителен филм Oppressed Majority на френската режисьорка Елеонор Пуриа демонстрира един свят където дамите са тези, които господстват на улицата, в институциите и в фамилията. Те са тези, които закачат и тормозят мъжете. Филмът разкрива парадоксите на ежедневния сексизъм, от който доста дами страдат, само че постоянно не получават схващане даже от най-близките си.

Киноразказът стартира шеговито, само че в последна сметка разкрива една мъчителна и трагична история, който влияе посредством елементарния трик с размяната на функциите.

Главният воин е заставен да се оправя с непрекъснати прояви на сексизъм и грубости в свят, в който силата е на страната на дамите. Когато бива атакуван от тайфа нападателни дами и подадва тъжба в полицията за полово посягане, той среща недоверчивост и съмнение. Накрая даже брачната половинка му, която първоначално се пробва да се държи благо, го упреква, че самичък е провокирал случая.

„ Исках не толкоз да бъде реалистично, колкото плащешо, ” споделя режисьорката с вярата да накара повече мъже да изпитат схващане и състрадание към проблемите, които дамите срещат всеки ден.

Oppressed Majority е изработен преди повече от пет години и оповестен в YouTube през 2013 година, само че продължава да бъде известен и споделян в обществените мрежи.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР