В последния ден на 2023 г. актьорът сър Антъни Хопкинс

...
В последния ден на 2023 г. актьорът сър Антъни Хопкинс
Коментари Харесай

В никакъв случай не си позволявайте да обичате някого повече от самите себе си ~ Сър Антъни Хопкинс

В последния ден на 2023 година артистът сър Антъни Хопкинс навърши 86 години.

Той към момента играе във филми, дава изявленията и получава награди за това, че влага цялата си душа в основаването на филми.

" Играх човекоядец единствено 16 минути ", споделя артистът. " И получих " Оскар ". " Според него това е необикновено неразбирателство. Но ние знаем, че най-важното е не кого да играеш или какъв брой, а КАК да играеш.

В Америка има едно мълчешком предписание: всеки би трябвало да успее.

За това се пишат безконечен брой книги и се вършат филми.

И историята е една и съща: подреждат децата от колежа в редица. Учителят ги подканва да създадат една крачка напред, в случай че имат богати родители. Онези, които имат лично жилище и кола – също. Който има семейство с висше обучение - да пристъпи напред. Който е пътувал доста през детството си – да пристъпи напред. А в този момент – тичешком към финала!

И незабавно излиза наяве кой ще бъде пръв.

Но коства ли си да тичате до тази точка? За какво?

Във връзка с триумфа Антъни Хопкинс споделя следното:

“Истинският триумф не се показва в трофеи и награди, не се крие в парите и славата, а в това да вършиш само нещата, които са ти на сърцето. “

Загърбете всички тези задачи и цели, тайм-мениджмънти и бизнес проекти. Това са все американски неща, които нямат нищо общо с същинския живот.

Просто се наслаждавайте на всеки един ден и ще водите благополучен живот.

За взаимоотношенията с хората

„ В никакъв случай не си позволявайте да обичате някого повече от самите себе си. “

Това звучи като безспорен нарцисизъм, само че в действителност не е. Просто в никакъв случай не сте виждали човек, който се е трансформирал в придатък на различен, който е хвърлил живота си в краката му. Веднага щом салдото в една връзка се наруши, единият се трансформира в догонващ, а другият - в бягащ. Единият е шията, а другият е камъкът, вързан към нея. Това е тягостно и бързо става скучно.

Човек, който споделя: " Ти си всичко, което имам! ", " Не мога да пребивавам без теб " - наподобява презрян. И те кара да искаш да избягаш от него.

По-често си припомняйте китайската мъдрост: " Никой няма да е благополучен към теб, до момента в който ти си неудовлетворен от себе си.

Време за тишина

" Не си губете времето с пояснения. Хората по този начин или другояче ще чуят това, което желаят ".

И не важи единствено за обясненията. Не си губете времето и за уточнения, причини, искания и упреци. Съдете по дейностите си, по отношението си. Този, който желае, търси опция нещата да се получат. А този, който не желае – вади хиляди причини и аргументи. Така че за какво да се занимавате с последния?

С възрастта човек желае повече да мълчи, в сравнение с да приказва. Възможно е да се слуша, само че тук е належащо да не се позволява неточност при избора на говорещия.

Рядко се среща събеседник с забавен взор към живота, с по-голям размер усещания и опит.

За смисъла на живота

" През целия си живот съм търсил истината (смисъла на живота). И единственото, за което скърбя, е времето, което ми лиши, с цел да схвана най-сетне... Истината е, че няма истина... Живейте и се наслаждавайте на живота, без да го поставяте под въпрос...! "

У хората се натрупват голям брой въпроси и те вършат всичко по силите си, с цел да намерят техния отговор. Но всичко, което би трябвало да създадат, е да чакат търпеливо. Не обвинявайте никого. И не изисквайте нищо от никого.

Животът самичък ще ви покаже - защо ви е въртял като бухалка в ръцете на гимнастичка и ви е държал заключени зад някакви порти. Всичко ще стане ясно. Трябва единствено да изчакате.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР