Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град

...
Над десет хиляди души излязоха на улиците на курортния град
Коментари Харесай

Вървете си вкъщи: 10 000 души в Палма де Майорка излязоха на протест срещу туристите

Над 10 хиляди души излязоха на улиците на курортния град Палма де Майорка на най-големия от испанските Балеарски острови - Майорка, с цел да стачкуват против напора от туристи под наслова " Туристи, вървете си у дома! ", съобщи ДПА.

Мнозина носеха плакати с надписи " Нека кажем " Стига! " и " Майорка не е за обмен " по време на протестно шествие нощес, отбелязва организацията.

Според организторите към митингите са се включили двадесет и пет хиляди души, които осъждат повишаването на броя на гостите на острова и на туристическите апарткомплекси на фона на жилищната рецесия.

В шествието можеха да бъдат видени доста фамилии с дребни деца, възпитаници, студенти и възрастни хора, както и представители на синдикати, природозащитници и хора от други цивилен организации, отбелязва ДПА.

Туризмът е жизненоважен за остров Майорка, само че съгласно преобладаващата част от популацията от това перо се облагодетелстват малко на брой, до момента в който болшинството от локалните, работещи в туристическия бранш, претърпяват с ниски заплати при дефицит на жилищна повърхност, улични тапи, звук и отпадък по улиците, показва ДПА, представени от Българска телеграфна агенция. 

Постоянно живеещи на Балеарските острови са близо 1,2 милиона души. Миналата година броят на туристите е скочил до близо 18 милиона, като 14,4 милиона от тях са били чужденци.

Вчерашният митинг беше проведен, откакто в четвъртък четирима души починаха след сриване на част от двуетажния ресторант " Медуза Бийч Клъб " на плаж в Палма де Майорка.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР