Канадката Бианка Андрееску се класира за третия кръг на Откритото

...
Канадката Бианка Андрееску се класира за третия кръг на Откритото
Коментари Харесай

ОБЗОР: Серина продължава напред в САЩ, финалистка от миналия сезон отпадна

Канадката Бианка Андрееску се класира за третия кръг на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис.

Шампионката през 2019 година Андрееску отстрани поставената под номер 15 бразилка Беатрис Адад Мая с 6:2, 6:4. Южноамериканката не съумя да стигне до пробив в мача и позволи цели 30 непредизвикани неточности против 14 на съперничката, което повлия.

Следващата съперничка на 22-годишната Андрееску ще бъде намиращата се в отлична форма Каролин Гарсия от Франция.

18-ата в схемата Гарсия, която завоюва подгряващия шампионат в Синсинати, се оправи елементарно с рускинята Ана Калинская с 6:3, 6:1 и към този момент е в серия от 10 следващи победи.

Двубоят в петък ще бъде повтаряне на финала в Бад Хомбург на трева през юли, когато французойката победи с 6:7(5), 6:4, 6:4 и взе първата от трите си трофеи за сезона.

Миналогодишната финалистка и номер 14 в схемата Лейла Фернандес (Канада) отпадна във втория кръг след проваляне от рускинята Людмила Самсонова с 3:6, 6:7(3).

Самсонова доминираше в първия сет, който взе с пробиви в третия и в деветия гейм. Втората част беше по-равностойна, като рускинята пропусна пет мачбола при 6:5 гейма и подаване на съперничката. В последвалия тайбрек тя навакса ранен пасив от 0:2 точки и стигна до поврат.  
Самсонова ще играе против Александра Крунич (Сърбия) в третия кръг.

Номер 12 Кори Гоф (САЩ) беше една от четирите представителки на домакините за деня, който продължиха в третия кръг. Вицешампионката от " Ролан Гарос " се оправи с румънката Елена-Габриела Рузе с 6:2, 7:6(4).

Рузе на два пъти пропиля пробив задатък във втората част, като при 5:4 пропусна два следващи сетбола при личен сервис, след което 18-годишната американка стигна до крайната победа.

В третия кръг Гоф ще се изправи против сънародничката си Медисън Кийс.

20-ата в схемата Кийс отстрани мъчно италианката Камила Джорджи с 6:4, 5:7, 7:6(10-6), откакто навакса закъснение от 2:5 гейма в решаващия трети сет.

Номер 29 Алисън Риск също от Съединени американски щати пък се наложи над колумбийката Камила Осорио с 6:4, 6:7(5), 7:6(10-5) в трагичен мач, траял 3:10 часа. Осорио водеше с 4:1 гейма в третата част, само че позволи поврат. Риск ще играе в идващия кръг против Сюи Ван (Китай).

31-ата сложена американка Шелби Роджърс завоюва против Виктория Кузмова (Словакия) със 7:5, 6:1 и чака петата в схемата Онс Жабюр (Тунис).
Междувременно Серина Уилямс продължава да написа история, като в последното си присъединяване в тенис шампионат - на Откритото състезание на Съединени американски щати, се наложи над международната номер 2 Анет Контавейт от Естония със 7:6 (4), 2:6, 6:2.

40-годишната Уилямс игра като госпожица в решителния трети сет, въодушевена от препълнените трибуни на корт " Артър Аш ".

" Аз не преставам да съм доста добър състезател. Това е, което върша най-добре. Обичам провокациите. Да, не съм играла доста мачове, само че не съм серпантина да тренира ", сподели щастливата Серина.

" Честно казано, виждам на това присъединяване като бонус. Няма какво да потвърждавам. Няма и какво да спечелвам, просто тъй като нямам какво да изгубя ", добави тя.

Тя ще играе още веднъж на двойки и със сестра си Винъс в петък. " Толкова време мина, още веднъж ще се съберем. Вълнувам се, ще употребявам мача и като подготовка ", разгласи Серина Уилямс.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР