Матео Беретини се оттегли от Ролан Гарос броени часове преди

...
Матео Беретини се оттегли от Ролан Гарос броени часове преди
Коментари Харесай

Часове преди жребия: Бивш номер 6 и финалист от Шлема се оттегли от участие на Ролан Гарос

Матео Беретини се отдръпна от Ролан Гарос броени часове преди тегленето на жребия. Италианецът не стопира да се бори с контузии през последните към този момент 3 години, като даже беше напуснал топ 100 на света. Някогашният номер 6 обаче сподели позитивни знаци в здравословното си положение за началото на тазгодишния клей сезона, завоювайки купата от ATP 250 конкуренцията в Маракеш. Така италианецът завоюва първи ATP трофей от 2022-ра насам и се изкачи с цели 51 позиции напред, достигайки до номер 84 в международната ранглиста.

Оттогава насам обаче Беретини не завоюва нито мач повече. Бившият финалист на Уимбълдън отпадна още на старта в Монте Карло и след това разгласи, че е болен от няколко дни насам, а очевидно треската нанесе сериозен удар по имунната система на Матео, тъй като той пропусна Мастърсите в Мадрид и Рим, а очевидно няма да го забележим и във френската столица, където преди три години беше 1/4-финалист.

" Макар непрестанно да подвигам равнището и темпото в тренировките, то екипът ми и аз усещаме, че не съм напълно подготвен да изиграя серия от 5-сетови мачове. Ще изчакам, с цел да направя своето завръщане на тревата. Благодаря ви за непрекъснатата поддръжка. Почти съм подготвен да се завърна, само че нуждая се от още малко време " - написа 8-кратният ATP първенец в обществените медии.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР