Германски крайнодесен политик бе ударен в лицето, докато пазаруваше в

...
Германски крайнодесен политик бе ударен в лицето, докато пазаруваше в
Коментари Харесай

Германски крайнодесен политик получи шамар от клиент в супермаркет

Германски крайнодесен политик бе ударен в лицето, до момента в който пазаруваше в супермаркет, съобщи Българска телеграфна агенция.

Марио Кумпф от " Алтернатива за Германия " бе атакуван през вчерашния ден в магазин в източния град Еберзбах-Нойгерсдорф. Нападателят е траял да пазари, откакто е блъснал Кумпф, написа в изказване на полицията. Политикът самичък е извикал органите на реда, откакто е бил атакуван, и служителите на реда са арестували 53-годишен хипотетичен причинител и са повдигнали обвинявания в принуждение. 

Кумпф е член на Народното събрание в провинция Саксония от 2019 година. 

Поредица от набези против политици и сътрудници в политически акции в Германия повдигнаха въпроса за положението на демокрацията в страната. Канцлерът Олаф Шолц осъди закононарушенията като " възмутителни и подли ". 

По-рано този месец Франциска Гифай, известна министърка в Берлин и някогашен кмет на града от Германската социалдемократическа партия на Шолц, бе нападната в библиотека в немската столица. В началото на май депутатът Матиас Еке, също от ГСДП, беше пребит и се наложи неговото приемане в  болница. Няколко дни по-късно Ивоне Мозлер от " Зелените " също бе нападната и заплашвана, до момента в който е разлепвала плакати в Дрезден. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР