Днешният ден на Ролан Гарос определено е изключително сантиментален, тъй

...
Днешният ден на Ролан Гарос определено е изключително сантиментален, тъй
Коментари Харесай

Второ емоционално сбогуване за деня: Ролан Гарос се раздели с бивш №8 и 1/2-финалист в турнира

Днешният ден на Ролан Гарос несъмнено е извънредно прочувствен, защото публиката в Париж трябваше вечно да се сбогува с двама от най-хубавите тенисисти на червени кортове през последните години. 10-хилядна навалица изпрати Доминик Тийм в неговя финален мач на Ролан Гарос, в който Ото Виртанен постави завършек на очакванията на 2-кратния финалист да се класира още един път за главната скица, а след това някогашният номер 3 имаше особено проведена гала на " Сюзан Ленглен " в своя чест.

Сякаш обстановката на Тийм отмести съществено фокуса от Диего Шварцман, който също беше едно от огромните имена, което не получи " уайлд кард " за същинската конкуренция и трябваше да взе участие в пресявките. 31-годишният тенисист към този момент разгласи, че ще се отдръпна от тениса през идния февруари на шампионата в Буенос Айрес, а някогашният номер 8 несъмнено има специфична връзка с конкуренцията във френската столица, където изигра единствения си полуфинал в Големия шлем, където беше надигран от Рафаел Надал, а също така още на цели три пъти беше 1/4-финалист.

4-кратният ATP първенец е най-ниският тенисист попадал в миналото в топ 10 на международната класация и постоянно е бил доста обичан от публиката, тъй като е пример за борбеност и неговото наличие години наред разбиваше стандартите, че би трябвало да си висок най-малко 190 сантиметра и да сервираш с над 200 километра в час, с цел да имаш късмет за триумф в актуалния тенис.

Шварцман получи сходно изпращане със своя най-хубав другар от Австрия, защото също изигра последния си мач на " Сюзан Ленглен ", само че имаше малшанса да премери сили с французин и публиката беше напълно против него. В последна сметка южноамериканецът отстъпи в над 3-часова борба на Кентен Алис, която се реши в тайбрека на решителния сет, а " Ел Пеке " може да бъде удовлетворен от това по какъв начин организира последната си среща във френската столица, тъй като още веднъж остави сърцето си на корта и даже враждебната френска аудитория го приветства и скандира името му след края на мача, когато страстите бяха превзели напълно Диего и на него му беше доста мъчно да изрази всичко, което изпитва в този миг.

" Последният мач тук демонстрира по какъв начин играх през цялата си кариера на Ролан Гарос. За мен е доста особено. Благодаря на всички. Не е елементарно да играеш против французин, само че се усещах като вкъщи си. Честно казано, усещам се ужасно. Направих това, което знам по какъв начин да върша най-добре, а точно да се боря доста крепко, с цел да печеля мача.

Кентен заслужаваше да завоюва. Поздравления за него и за всички французи. Имам прекалено много борби тук. Никога няма да не помни нито един от тях. Дори този. Загубата за мен в действителност е доста специфична, тъй като имах опция да играя на препълнения " Сюзан Ленглен " и ще помня това вечно. Благодаря ви за всички страхотни моменти " - приключи речта на Шварцман.

Diego Schwartzman was fighting back tears in his last ever speech at Roland Garros.
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР