Как ще завърши следващият опит за настъпление на ВСУ край

...
Как ще завърши следващият опит за настъпление на ВСУ край
Коментари Харесай

Украйна я чака смъртоносна есен и кървава баня край Запорожката АЕЦ

Как ще приключи идващият опит за нахлуване на ВСУ край Херсон и Запорожие?
Военният специалист Дандикин е уверен, че опитите на Киев да нападна Херсон и Запорожие ще завършат с крах

В ефира на радио „ Комсомолская истина “ капитан 1-ви сан боен специалист Василий Дандикин отговори на въпроси на Мария Баченина по отношение на сложната обстановка на южния фронт, по-специално край Херсон.

" Ситуацията е напрегната "

- Какво да чакаме ние, в Русия, в южното направление на спецоперацията?

- Трябва деликатно да слушаме какво сподели командващият групировката на СВО армейски военачалник Сергей Суровикин. Вярвам, че това е изложение на ситуацията, каквато е.

- Напрегната?

- Ситуацията е напрегната. Тревожна, неспокойна. Фактът, че тази даденост я схващат и командирът, и бойците, в това число тези, които идват на фронта по частичната готовност, - това е явно, схващат го и съветските управляващи.

Защо е належащо да се реалокират жителите на десния бряг на Днепър към региона на Херсон

- И популацията на новите съветски райони ли го схваща?

- И то също, несъмнено, знае това! Защо, съгласно вас, в този момент се прави преместването на цивилното население от десния бряг на Днепър?

- Защо?

- За да не се тормозят нашите бойци за евакуацията на тези цивилни жители - те към този момент са под обстрел. Все отново наши именити воини починаха при започване на СВО - извършвайки евакуацията на цивилните в Донбас. И в случай че в този момент има опция да не се повтарят грешките, да вземем за пример свързани с извеждането на цивилните при напускането на Изюм, това е доста значимо.

- Защо е значимо?

- Когато бойците и командирите са сигурни, че зад тях няма спокойно население, невоенните са напуснали засегнатата зона - за военните е по-лесно да се бият.

- Могат да работят по-уверено?

- Точно! Отвън към този момент можем да приемем дейната отбрана на нашата група, основана покрай Херсон. В този взлом на Херсон е заложено прекалено много от киевския режим и от неговите куратори.

Защо Киев и Съединени американски щати имат потребност от нов опит за нахлуване

- Какво тъкмо е заложено?

- На междинните избори за Конгреса на Съединени американски щати. Байдън и неговата партия желаят да се похвалят, че техният „ либерален режим “ в Киев е освободил „ техния регионален център “ от „ тоталитарни “ руснаци. А самият киевски режим би трябвало да изясни на популацията за какво в действителност бяха извършени вълните от готовност. И за какво хората страдат от ден на ден и повече.

- Страдат - в това число и поради Херсон?

- Точно. Ето за какво, би трябвало незабавно да „ си върнем Херсон “. Очевидно, когато нанасяме удари по украински енергийни обекти и нарушаваме естествения им режим на енергоснабдяване, в този момент те се пробват да отговорят, като нападат Херсон.

Ще бъдат ли жестоки борбите?

- Кървави. Но ние ще устоим. Задължително. И като натрупаме мощ, ще продължим напред.

Как Русия ще отговори на опита за нахлуване на ВСУ в Херсонска и Запорожка област

- Можем ли да лишим въоръжените сили на Украйна от способността за контранастъпление на юг благодарение на масирани артилерийски, ракетни и въздушни удари?

– Потенциалът на Въоръжените сили на Украйна след нашите удари, изключително след 10 октомври – той явно понижава. В Киев под ударите попаднаха съоръжение, оръжия и гориво-смазочни материали. В същото време Киев въпреки всичко съумя да образува настъпателна формация на юг.

- Значи нашата авиация и нашите ракетчици работят интензивно там?

- Работят. Атакуват задачите. Но за режима в Киев и неговите спонсори моментът на истината идва. Вече им треперят сухожилията - там е по-трудно да се нападна, в сравнение с в Донбас.

- Каква е компликацията?

- Тя е в спецификата на самите Херсонско и Николаевско посоки - там ВСУ нападат по-трудно. Степна, равнинна околност. Големи, отворени пространства. Добре се прострелват. Нашите са построили ешелонирана защита. И би трябвало да се има най-малко трикратно предимство над врага, с цел да разчитат на триумф.

- А те разчитат ли?

- Да, само че създадохме добра защитна формация. А и мина съвсем месец от частичната готовност. Ние имаме преимуществото на наша страна. Ще изпълняваме съответни отбранителни задания. Да, направиха дупки в Антоновския мост край Херсон. Да, пробват се да създадат дупка и в язовира на Каховка. Но нашата противовъздушна защита продължава с ефикасни контрамерки.

- Снощи група лодки и огромен товарен транспортен съд потеглиха към Запорожие, с цел да завладяват атомната централа?

- За да се превземе една атомна централа, са нужни не сто-двеста, а хиляди души. Украинците направиха " проба на силата " - какъв брой лодки и специфични елементи са потопени, десетки? Това е една от най-трудните интервенции - форсирането на Днепър, като се има поради ширината на Каховското водохранилище в този регион. И нашите укрепления също.

- Какво ще им се случи?

- Кървава баня. Но те няма да имат триумф. Това не е разновидността, когато нашите превзеха Киев и минаха Днепър през 1943 година, когато имаше повече от 2 хиляди герои на Съветския съюз за този героизъм. А у сегашен Киев няма нито задоволително американски лодки, нито салове или баржи. Нито готови специфични елементи и военен дух.

- Сега ще се опитат да завладяват Херсон?

- Да, с цел да рапортуват на Вашингтон за триумфа и да погъделичкат самолюбието си. А и да могат най-малко с нещо да поддържат жителите си. Но мнозина в Украйна към този момент са почнали да схващат, че нещо напълно не е наред.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР