Как да оцелеем в България? Съвети от трима журналисти, които

...
Как да оцелеем в България? Съвети от трима журналисти, които
Коментари Харесай

„Как да оцелееш в България?“: Съвети от журналисти как да се държиш в „Люлин“, Северозапада и по празници


Как да оцелеем в България? Съвети от трима публицисти, които влизат в ролята на пътеводители в българската народопсихология. В книгата си те дефинират българите като народ, който оцелява на инат на всичко.

„ Написахме книгата " Как да оцелееш в България ", тъй като българинът обича хумора, сатирата и иронията. Ние държим да имаме място, където хората да разпускат от ежедневните вести, общо взето да четат занимателни неща “, изясни Филип Зуберски.

За създателите оцеляването в България не е смешка работа. Затова е значимо човек да е квалифициран при преден конфликт с действителността, като в столичния квартал „ Люлин “.
Снимка: bTV

„ Люлин е едно от тези характерни места, в които би трябвало да си авансово квалифициран, с цел да можеш да оцелееш “, счита Владимир Иванов.

„ В Люлин е доста значимо, в случай че си с автомобил, да си вземеш част от колата. Колегата беше взел радиото. Така да ги е гняв джамбазите. Аз напряко взех предна дясна гума, тъй като с три мъчно ще им бъде да избягат “, прибавя Дани Йорданов.

Освен практичните препоръки за оцеляване в столицата, скъпи рекомендации към читателите има и за Северозападна България.

„ Там би трябвало наложително да слушаш сръбска музика. Да знаеш най-новите песни на Миле Китич, на Шабан, само че наложително би трябвало да пееш с тях в един глас “, споделя още Владимир Иванов.

Освен вокална, би трябвало и физическа подготовка.

„ Винаги би трябвало да си квалифициран, да си бърз, в някакъв миг би трябвало да разчиташ и на краката си, с цел да можеш и да избягаш “, прибавя Владимир Иванов.

Според създателите формула за оцеляване по празниците има, кулинарни предписания също, а терзание за повишение на цената няма.
Снимка: bTV

„ Преди всичко би трябвало да сме усмихнати, въпреки всичко идват празници, омръзна ни единствено да приказваме за заболявания, пандемии, войни. Нашата книга си държи една цена. Няма да се качва нагоре по празниците, обещаваме. Това не е агне, яйца или козунаци. Освен това, нашата книга върви еднообразно добре и с агнешко и с дроб сарма. Смятам, че не са доста хората, които са яли книги по Великден. Яйце с 2-3 страници ми звучи много автентично като меню “, декларира още Владимир Иванов.

Освен народопсихологията на българина, създателите черпят ентусиазъм от българския политически живот.

„ Хората, които работят вътре и ни съставляват бяха нашето ентусиазъм, нашата мотивация, нашата муза, която е неизчерпаема. От тях разбрахме, че да оцелееш в България, да вземем за пример, би трябвало да си напълнил своето нощно шкафче с кюлчета злато, също към този момент не е неприятно да си приключил Харвард. Също изискване да оцеляваш е да имаш пристан, сарай, пристанище, никой да не те пипа. Пък в случай че имаш храброст, темперамент, геройство да вървиш с един мегафон да нахлуваш по малките екрани, по други места още по-добре за теб “, изяснява Дани Йорданов.
Снимка: bTV

„ Видяхме към този момент около изборите, че хората употребяват и хартия. Имаше една жена, която си беше изяла бюлетината за гласоподаване и нашите страници допускам са задоволително вкусни. Може да хапне 3-4 страници на едно хранене, мисля че е изцяло задоволително “, прибавя Владимир Иванов.

На смешка или пък не, всеки човек може да припознае себе си в страниците на книгата, точно в това се крие и триумфът ѝ.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР