Десетки граждани излязоха на протест срещу домашното насилие пред Съдебната

...
Десетки граждани излязоха на протест срещу домашното насилие пред Съдебната
Коментари Харесай

„Нито една повече“: Граждани излязоха на протест срещу насилието

Десетки жители излязоха на митинг против домашното принуждение пред Съдебната палата в София довечера. Мотото им е „ Нито една повече “.

Над 2800 души са потърсили помощ по телефона през 2023 година, сочи статистиката

Повод за митинга е следващият случай на домашно принуждение, довел до гибелта на жена.

Силвия Киркова беше открита в жилището си с черепно-мозъчна контузия предходната седмица. Обвинен е приятелят ѝ – някогашният охранител Орлин Гигов.

 Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж  Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София България 1 мин. Катастрофа с трима починали на Околовръстното шосе в София  Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности? Advertorial 3 мин. Как да изберем най-хубавата маркетплейс платформа за нашите потребности?  Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв Тази сутрин 4 мин. Адвокат: Брендо направи избор за оцеляване - по-добре в пандиза жив, в сравнение с на открито мъртъв  Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак България 3 мин. Дадоха Мила Роберт на прокуратурата за поругаване на националния байрак  Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време Тази сутрин 2 мин. Георги Рачев: В четвъртък и петък ни чака смутно време  Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път? Тази сутрин 2 мин. Как да сме сигурни, че колата ни е подготвена за дълъг път?  Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж Светът 2 мин. Пускат на независимост основателя на „ Уикилийкс “ Джулиан Асандж

Протестът мина при засилено полицейско наличие.

„ Проблемът с домашното принуждение е голям в България и не виждаме да се вършат промени. Не можем да поносим, да чакаме и да се помиряваме. Не желаеме ние да сме идващите жертви “, сподели една то протестиращите.

Според психотерапевтът в България като цяло липсва политика за запазване на психологичното здраве на хората

„ Дойдох на този митинг, с цел да принудим институциите, че би трябвало да пазят слабите, да има спешни центрове, да се реагира съответно, да не се постанова дамите, които търпят сходно принуждение, да остават при насилника “, разяснява друга жена, присъединила се в митинга.

„ Необходима е предварителна защита, а освен санкции “, изясни трета жена.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР