В София Тех Парк се проведе третото издание на фестивала

...
В София Тех Парк се проведе третото издание на фестивала
Коментари Харесай

Бойни кучета и командоси от Специалните сили обраха овациите на култов фестивал

В София Тех Парк се организира третото издание на фестивала „ Ало Космос, приказва България! “ , където военнослужещи от Специалните сили на Българската войска впечатлиха публиката със своите демонстрации. Това събитие, проведено от Атлантическия клуб в България, притегли над 1200 деца от цялата страна .

Посетителите имаха неповторимата опция да следят тактиките, техниките и процедурите при работа с бойни кучета, както и освобождение на пленник. Специалните сили демонстрираха и динамична пукотевица с разнообразни типове оръжие от разнообразни позиции, което провокира удивление у младите фенове.

Соломон Паси , президент и създател на Атлантическия клуб, изрази своята признателност към Българската войска за тяхното присъединяване.

„ Аз съм доста признателен на Българската войска, на Въоръжените сили и особено на Специалните сили, които за трета поредна година вършат тази проява пред българските възпитаници. Имаме над 1200 ученика от цяла България и желаеме да ги заразим с това какъв брой е вълнуваща и изкушаваща военната специалност “, сподели той.

Командирът на Съвместното командване на специфичните интервенции /СКСО/ генерал-майор Явор Матеев, също изрече своята признателност към уредниците на фестивала .

„ За нас е привилегия и обвързване да участваме в такова огромно събитие, тъй като това е една опция да дадем на децата някаква вероятност за специалност в бъдещето “ , съобщи той. Матеев акцентира, че присъединяване в сходни събития е значимо за популяризирането на военната специалност и за основаването на връзка сред армията и народа. Той добави:

„ Армията съществува поради своя народ. Убеден съм, че нашият народ обича армията си и по тази причина ние от Специалните сили използваме всяка опция да сме измежду българския народ, в тази ситуация измежду нашите деца – бъдещето на България – да ни виждат, да виждат какво можем, да схванат, че ние съществуваме и работим поради тях, с цел да имат умерено и щастливо детство. “

Фестивалът „ Ало Космос, приказва България! “ предлага освен занимания, само че и значими уроци и ентусиазъм за младежите. Демонстрациите на Специалните сили оставиха трайни мемоари у децата , които може би един ден ще изберат военната специалност и ще продължат традициите на българската войска.

Майка от Мездра търси незабавна помощ: Помогнете на Деси да се излекува и да бъде с щерка си

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР