Изложба “Пейзаж на художниците Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Полина

...
Изложба “Пейзаж на художниците Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Полина
Коментари Харесай

Природата „оживява“ в пейзажите на трима пловдивски художници

Изложба “Пейзаж ” на художниците Ангел Китипов, Петър Чучулигов и Полина Станчева се открива довечера от 18 часа в изложба „ Паралингва “, ул. „ Хан Аспарух “ №3, Пловдив (зад храм „ Света Петка “).

Ще бъдат показани живописни произведения в техниките на акварела и акрила, въодушевени от красиви естествени места и забавни гледки. Авторите рисуват в разнообразни самостоятелни стилове, а сплотяващия детайл в изложбата е тематиката пейзаж. Част от творбите са основани на пленери в разнообразни места на България, а други са създадени в ателиетата на създателите. Публиката ще види фрагменти и елементи от пространството, претворени през художествения взор на тримата художници, които са преподаватели по специфични предмети в НХГ „ Цанко Лавренов “.

* * *

Ангел Китипов показва произведения, в които пейзажите са създадени с динамични линиии и мазки в богати живописни гами. Произведенията му се отличават с внимателен нюх към детайлите, пресъздаване на одухотворени нови светове и ексцентрични композиционни решения. Ангел Китипов е приключил Национална художествена академия с магистратура по компетентност „ Живопис “. Работи в областите на реалистичната и нереалната живопис, като избира класическата маслена техника върху платно, акрил и смесени техники. Авторът е изкушен от рисунката, акварела, колажа и фотографията. Той има осъществени доста независими изложения и участия в разнообразни общи експозиции в страната и чужбина.

Петър Чучулигов демонстрира акварелни пейзажи, които са присъщи с богати цветови съчетания и друг взор към света, който го заобикаля. Зрителят може да усети хубостта на природата посредством художественото подстрекателство за придвижванията на облаците, вятъра, водата и растенията. Петър Чучулигов е приключил Национална художествена академия с магистратура по компетентност „ Плакат и образна връзка “. Той работи в сферите на графичния дизайн, живописта, графиката и илюстрацията. Създател е на пощенски марки и карти. Носител е на награди от влиятелни състезания за афиш. Има няколко независими изложения и голям брой участия в общи експозиции и в културни събития в България и чужбина.

Полина Станчева показва произведения, в които действителни пейзажни сюжети се преплитат с приказни детайли, изобразявайки положенията на природата. Картините ѝ са присъщи с леко декоративно обобщаване на форми и цветове. Полина Станчева е приключила АМТИИ „ Проф. Асен Диамандиев “ с магистратура по компетентност „ Живопис “. Работи в областта на живописта и цифровото изкуство. Има няколко независими изложения и доста участия в групови експозиции, артистични планове и пленери. Автор е на две стихосбирки – „ Заключен О2 “, 1995 година и „ Пространства “, 2003 година

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР