Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО. В

...
Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО. В
Коментари Харесай

Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО в София

Втори ден от сесията на Парламентарната асамблея на НАТО. В неделя ще заседават представителите на Комитета по народна власт и сигурност и Политическият комитет на Парламентарната асамблея.

В полемиките ще се включат служебният вътрешен министър Калин Стоянов и служебният заместник-министър на защитата Невяна Митева.

В проектодоклад на Комитета по защита и сигурност се предлага по-голямо произвеждане на муниции и двустранни съглашения за поддръжка на Украйна, показва БНР. Част от рекомендациите е допустимо да бъдат признати като решения след срещата на Алианса във Вашингтон през юли.

На откриването на пленарната сесия на 27 май, понеделник, към участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО ще се причисли генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, ръководителя на Парламентарната асамблея на НАТО Михал Шчерба, заместник-председателя на Народното събрание Росица Кирова и служебния министър-председател Димитър Главчев.

Както, близо 400 парламентаристи от 32-те страни членки на НАТО и от 25 страни-партньори и парламентарни организации вземат участие в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО от 25 до 27 май 2024 година в София. Домакин на форума е Народното събрание на Република България.

Участниците в пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО разискват основни тематики от дневния ред на евроатлантическата защита и сигурност с фокус върху поддръжката за Украйна и целите на идната през юли среща на върха на НАТО във Вашингтон.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР