Русия събира нова група войски близо до украинската граница и

...
Русия събира нова група войски близо до украинската граница и
Коментари Харесай

От руини в Харков Зеленски покани Байдън и Си в Швейцария

Русия събира нова група войски покрай украинската граница и се готви за нов опит за нахлуване. Това съобщи украинският президент Владимир Зеленски във видеообръщение от през днешния ден. Според него нашествениците ще се опитат да настъпят на 90 км от Харков.

" Близо до нашата граница Руската федерация събира друга група войски и се готви да направи опит за настъпателни дейности на 90 км от Харков на северозапад ", сподели Зеленски, който е записал обръщението си от Харков.

То съставлява послание към международните водачи и има за цел да обезпечи освен надеждна противовъздушна защита за Украйна, само че и да предложения международните водачи на срещата на върха в Швейцария .

" Всички знаем с кого си имаме работа . Русия се управлява от хора, които желаят да трансфорат в норма изгарянето на животи, унищожаването на градове и села, разделянето на народите и заличаването на националните граници посредством война. За тях е наслаждение да изгарят . " Думите си Володимир Зеленски изрича на фона на изгорени от ракетни удари зетски книги. Във видеото има фрагменти от дрон и от Бахмут, Авдеевка, Въгледар,

" Няма нация, която да може да спре такава война единствено със личните си старания. "

" Сега съм в Харков . Това е град в източна Украйна и, за жалост, доста покрай съветската граница. Какво значи това за Харков? Трета година на непрекъснат гнет. Повече от милион души в този град. И всяка нощ, всеки ден съветската войска обстрелва града . Най-вече с ракетите С-300. Това са ракети за противовъздушна защита, които се употребяват от Русия, с цел да тероризират земята. Сега в Харков няма нито един квартал на града и нито една улица, която да не страда от тази непрекъснато безчинство. "

Зеленски добавя и че Русия е добавила и удари с управляеми бомби , съветската авиация се доближава до границата и изстрелва тези бомби тъкмо против града. " Това е оръжие за безсистемно заличаване ", показва Зеленски и напомня, че под подобен гнет са и стотици други украински градове и села. " Някои от тях, където в миналото е кипял живот, в този момент просто са изпепелени.   Изгорената празнина е най-ужасната последица от войната . Война, която ние в Украйна не искахме. И която не сме предизвикали. И в която Украйна се пази от опита на Русия да заграби нашите запаси и територии и да унищожи националната ни еднаквост. И светът го вижда. "

След това Зеленски кани международните водачи, поименно американския президент Байдън и китайския президент Си , на срещата на върха, проведена взаимно с Швейцария и отдадена на търсенето на мир. За форума в средата на юни месец Зеленски приканва за световни старания.

" Обръщам се към международните водачи, които към момента са настрана от световните старания за подготовка на Срещата на върха за мира. До президента Байдън, водач на Съединените щати. До президента Си, водача на Китай. Ние не желаеме Хартата на Организация на обединените нации да гори - да гори по същия метод като тези книги. И се надявам, че и вие не го вършиме. Моля, покажете своето водачество в установяването на мир - същински мир , а не пауза сред ударите. Усилията на болшинството в света са най-хубавата гаранция за осъществяване на отговорностите. Моля, подкрепете Срещата на върха за мира с вашето персонално управление и присъединяване.

" За всички нас ще бъде наслаждение да установим мир ", са завършващите думи на Зеленски от видеото.

Повече от осемдесет страни са удостоверили присъединяване си във форума Швейцария. Няма удостоверение обаче, че персонално Джо Байдън ще участва, а Китай също още не е удостоверил даже и че ще изпрати собствен представител.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР