Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия

...
Съвместно с Министерството на електронното управление и Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

Калин Стоянов : Няма да допуснем намеса във вота на 9 юни

Съвместно с Министерството на електронното ръководство и Централната изборна комисия ще успеем да се оправим и няма да допуснем интервенция във вота на 9 юни. Това сподели служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов във втория ден на пролетната сесия на Парламентарната асамблея на НАТО. Форумът стартира през вчерашния ден и ще продължи и на следващия ден.

На равнище Министерство на вътрешните работи, Министерство на електронното ръководство и голям брой други институции и организации, които са ангажирани, работим интензивно да не допуснем каквото и да е въздействие на изборите на 9 юни, изясни Стоянов.

Министърът означи, че в последните няколко години имахме няколко избори и " натрупахме нужния опит ". По думите му, обстановката е спокойна и за европейските, и за националните избори.

" Много постоянно в общественото пространство се популяризират неоснователни изказвания за засилен напън и преобразяване на страната ни в гето на незаконни мигранти. Истината обаче е, че с помощта на новите организационни ограничения и положителния разговор с Турция на всички равнища, от септември 2023 година се следи трайно понижаване на миграционния напън към България. През интервала от 1 януари до 10 май 2024 година са регистрирани общо 12 042 опита за незаконно прекосяване на границата, което е със 70% по-малко съпоставено със същия интервал на м.г. ", сподели още Калин Стоянов.
ТЕМА преди 17 часа 3165 преди 18 часа 2857 преди 19 часа 2611
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР