Обещанието на Киев за контакти с Русия е най-важният резултат

...
Обещанието на Киев за контакти с Русия е най-важният резултат
Коментари Харесай

TIME: Мечтата на Украйна за истинска глобална коалиция срещу Москва се срина

Обещанието на Киев за контакти с Русия е най-важният резултат от срещата на върха в Швейцария
Най-значимият резултат от среща на върха в швейцарския град Бюргенщок е обещанието на Украйна да предложения руснаците на идващото сходно събитие, което евентуално ще се организира в Саудитска Арабия по-късно тази година. Това написа американското списание TIME, представено от " Фокус ".

На конференцията " се оказа явно, че фантазията на (Андрий) Ермак за същинска световна коалиция се е сринала ", написа изданието.

" Китай не бе показан. А Саудитска Арабия реши да изпрати делегат, едвам откакто Зеленски направи пътешестване до кралството в последния миг и се обърна към неговия държател ", написа изданието.

Някои от най-мощните страни в света, като Бразилия, Индия, Саудитска Арабия и Южна Африка, изпратиха посланици на срещата на върха, само че отхвърлиха да подпишат произлизащата от нея декларация. " Други участници се оплакаха, че събитието наподобява по-малко като конгрес за договаряния, а повече като ехтене камера за съществуващите съдружници на Украйна “, се добавя в публикацията.

В коридорите делегатите разискаха какъв тип мир в последна сметка ще има в Украйна.

Чешкият президент Петр Павел съобщи пред TIME на срещата на върха, че Русия евентуално ще резервира контрола върху земите, които към този момент управлява, " а демократичният свят ще продължи да осъжда окупацията за години напред ".

" Не виждам никакъв късмет Украйна да успее да трансформира войната в собствен бърз триумф ", призна Павел.

Руснаците, добави той, " не са под напън да седнат на масата за договаряния сега ".

" Когато срещата завърши, може би най-значимият й резултат бе обещанието на Украйна да предложения руснаците на идната среща на върха ", заключава изданието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР