Американският режисьор Шон Бейкър бе отличен с голямата наградана филмовия

...
Американският режисьор Шон Бейкър бе отличен с голямата наградана филмовия
Коментари Харесай

Златната палма на Кан за филма “Анора”

Американският режисьор Шон Бейкър бе отличен с огромната наградана филмовия фестивал в Кан - " Златна палма " -зафилма " Анора ". В гланата роля е Майки Мадисън, която влиза в ролята на стриптизьорка. Премиерата на кино лентата се състоя във вторник и провокира бурни позитивни реакции.

Лентата е отдаден на света на половия труд. " Това безусловно беше единствената ми цел през последните 30 години, тъй че в действителност не съм сигурен какво ще върша с остатъка от живота си ", сподели режисьорът.

Предишните филми на Бейкър „ Мандарини “ (2015), „ Проектът „ Флорида “ (2017) и „ Червена ракета “ (2021) завоюваха възторжени мнения и паметни почитатели, макар, че се оказват касови провали, напомня английската медия.

Главната роля в лентата е изиграна от Майки Мадисън, която се появи в „ Имало едно време в Холивуд “ (2019) и рестартирания „ Крясък “ (2022). Би Би Си дефинира Мадисън като " естествена мощ " в ролята си в " Анора ". Тя играе Ани, двайсет и няколко годишна стриптийзьорка от Бруклин с живописен нюйоркски акцент.

Председателят на журито на фестивала - режисьорката на " Барби " Грета Гервиг похвали " Анора " като " необикновен, човешки и човечен филм, който завладя сърцата ни ", показва Агенция Франс Прес.

Отличие получи и късометражният филм " Мъжът, който не можеше да остане безгласен " на Небойша Слиепчевич,българска копродукция, взаимно с Хърватия. Лентата завоюва " Златна палма " в своята категория. Филмът е по същинска история и копродукция сред Хърватия, България, Словения и Франция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР