Новата функция за търсене с изкуствен интелект на Google е

...
Новата функция за търсене с изкуствен интелект на Google е
Коментари Харесай

Пица с лепило и закуска от камъни: Практика ли са грешките при търсене с AI в Google

Новата функционалност за търсене с изкуствен интелект на Гугъл е подложена на критика за това, че дава безредни и неточни отговори.

Експерименталният инструмент „ AI Overviews “ е дал отговор на някои консуматори, търсещи по какъв начин да реализират „ по-лепкаво “ сиренето върху пицата си, че за задачата могат да употребяват „ нетоксично лепило “.

Отговорите, генерирани от изкуствения разсъдък на търсачката, също по този начин са казвали, че геолозите предлагат на хората да ядат по една скала́ дневно.

Говорител на Гугъл е коментирал пред Би Би Си, че това са „ изолирани образци “.

Някои от отговорите наподобява са били основани на мнения в обществената мрежа Reddit или на публикации, написани от сатиричния уебсайт The Onion, показва Би Би Си.

Реакцията на AI провокира вълна от подигравателни мнения във виртуалното пространство. Но Гугъл упорства, че функционалността като цяло работи добре.

„ Примерите, които видяхме, нормално са доста необикновени запитвания и не са представителни за опита на множеството хора “, се споделя в изказване.

Според компанията изкуственият разсъдък дава отговори, основани главно на„ висококачествена информация, съответстваща на задълбочени интернет изследвания. “

Гугъл съобщи, че е подхванала дейности в случаите, когато са открити „ нарушавания на разпоредбите “, и ги употребява за рационализиране на системите си.

Това не е първият случай, в който компанията се сблъсква с проблеми със своите артикули, задвижвани от изкуствен интелект.

През февруари Гугъл беше принудена да спре своя чатбот Gemini, който беше подложен на критика за отговорите му.

Предшественикът на Gemini, Bard, също имаше пагубен старт, напомня Би Би Си.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР