При руски удари по претъпкан магазин за строителни материали и

...
При руски удари по претъпкан магазин за строителни материали и
Коментари Харесай

Шестима души бяха убити при руска атака срещу магазин в Харков

При съветски удари по препълнен магазин за строителни материали и жилищен квартал в украинския град Харков нощес починаха минимум шестима души и десетки бяха ранени, предава организация Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Шестима души са починали, откакто две управляеми бомби поразили магазин за строителни материали в жилищен регион на града, съобщи регионалният шеф Олег Синегубов по националната телевизия.

Най-малко двама от починалите са били чиновници на магазина. Четиридесет души са били ранени, като най-малко трима от тях са в тежко положение. Шестнадесет души към момента са в неопределеност, сподели Синегубов.

Кметът на Харков Игор Терехов съобщи, че сега на офанзивата в магазина е имало към 120 души.

" Нападението бе ориентирано против търговски център, където е имало доста хора - това явно е тероризъм ", сподели Терехов.

През миналата седмица ударите по града се ускориха, откакто съветските войски нахлуха през границата, откривайки нов фронт северно от Харков, показва Ройтерс.

При различен ракетен удар нощес е била изумена жилищна постройка в центъра на града и са били ранени 18 души, сподели още Синегубов.

В своя обява в приложението " Телеграм " Зеленски означи, че въздушната паника в Харков е била в действие в продължение на повече от 12 часа, а 200 чиновници на незабавна помощ и 400 служители на реда са останали на мястото на офанзивите, с цел да се оправят с последствията.

Москва отхвърля съзнателно да нападна цивилни жители, само че по време на продължаващата към този момент 27 месеца инвазия в Украйна бяха убити и ранени хиляди хора, отбелязва Ройтерс.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР