Иван МихайловВ поредната си излагация по медиите премиерът Кирил Петков,

...
Иван МихайловВ поредната си излагация по медиите премиерът Кирил Петков,
Коментари Харесай

Много скоро Рашков ще залови и убийците на Кенеди


Иван Михайлов

В следващата си излагация по медиите министър председателят Кирил Петков, Просто Киро, се издаде по какъв начин всяка седмица притиска Министерство на вътрешните работи и ДАНС да арестуват враговете на „ смяната “. „ Хората желаят арести “, бе безапелационен Киро, единствено не посочи кои са „ хората “.

Напълно неподготвеният харвардски шарлатанин, узурпирал със семейно-приятелската си клика ръководството на страната, към този момент приказва като обичания си министър Бойко Рашков. Бившият комунистически следовател обича да споделя на „ хората “ приказки за „ битка с корупцията “, “подслушване на хиляди опозиционери “, „ грабежа на века “, „ пазаруване на гласове “, „ грандиозни разкрития за измами с милиарди “, „ пари в чували и куфари “ и още и още.

Рашков се появява постоянно в подобаващия миг, когато избухва следващия скандал с некадърното ръководство на страната. Първо от служебните прислужници на Радев, а след декември от КирчоКокорчовците. Рашков е димната завеса, която покрива гафовете.

Доцентът по наказателно право назовава хората нарушители, без да са наказани, дава обещание гръмовни разкрития всеки миг, арести и покачване на обвинявания. Как Просто Киро да не му подражава? Това е печелившата карта.

„ Ние проверяваме „ Булгаргаз “, афишира Петков. Усеща по-късно, че е направил гаф и вади на конференция Рашков, с цел да се разбере кой „ проверява “.

От май 2021 година Рашков е министър на вътрешните работи. До момента той направи десетки анонси за гръмовни разкрития, само че не даде нито едно доказателство за тях.

„ Хилядите подслушвани опозиционни водачи “ се оказаха Настимир Ананиев. Лъжите на вътрешния министър бяха публично опровергани от Бюрото за надзор на СРС, на която той бе първи ръководител. Затова към този момент никой не приказва, не е настоящо. То свърши пропагагандната работа по време на изборите през юли. „ Грабежът на века “ от градежа на автомагистрала „ Хемус “, с парите от който съгласно Рашков ГЕРБ и Движение за права и свободи плащали за предизборната акция през ноември, също към този момент не е приоритет. То свърши работа за изборите през ноември. Масовите арести на почтени хора, упрекнати пред особено извикани за задачата медии за купувачи на гласове, се оказаха следващия кьорфишек. В Кърджали съдът опроверга и разкри измамата „ Рашков “. Активисти на ГЕРБ осъдиха Министерство на вътрешните работи. Такива правосъдни решения ще има още доста. Защото схемата е елементарна, милиционерска.

Ако искаш да съсипеш някой, пишеш донос против него в Министерство на вътрешните работи, назовава се заявителски материал-ЗМ, индивидът без пояснения е задържан, показван с белезници пред медиите, разгласен за покупател на гласове и престъпник, държан 24 часа в ареста с полицейска мярка и най-после освободен без обвинявания.

Бойко Рашков нито един път не даде данни какъв брой досъдебни производства за това закононарушение за изборите през юли и ноември 2021 година на Министерство на вътрешните работи са стигнали до съд. И какъв брой наказани има за това. Защото няма. Всичко е единствено агитация на гърба на елементарни хора.

Нещо повече, опиянилият се от властта вътрешният министър разгласи пред отрасловата парламентарна комисия, че ще предложи промени в Наказателен кодекс, съгласно които Министерство на вътрешните работи ще си дефинира кой е отговорен, кой не. Ще арестува и ще проверява който си изиска без глоба от прокуратурата. Държавното обвиняване ще бъде единствено осведомено.

Това е връщане в най-мрачните време на социализма, само че бе признато с аплодисменти от ръководителя на вътрешната комисия Атанас Атанасов, от ДСБ, сякаш антикомунист и герой за независимост. За арестите на почтени хора и мятане на обвинявания против тях в медиите без доказателства и това сталинистко „ правораздаване “ не се чува и дума от другояче гласовитите правозащитници. Мълчат хелзингски комитети, юристи, НПО-та заредени с непознати пари, фондации и щатни борци за свободата на словото. Заедно с ведрата концепция на някаква сервитьорка от Политическа партия, маскирана като „ журналистка “, за връщане на наказателната отговорност за публицисти.

Това е „ смяната “. Сега Рашков е „ съсредоточен “ върху „ Булгаргаз “: Всеки миг, през днешния ден, на следващия ден, чакайте арести. А и върху „ Къщата в Барселона на Борисов “. От Испания били „ пристигнали документи, в които се загатва името на някогашния министър председател “..Леле, сензация, бомба в печата! Рашков отново е номер едно. Само, че…на другия ден вътрешният министър се самоопровергава в изявление за БНР, че нямало за Борисов. Но пропагандата към този момент работи.

Пенсионираният комунистически следовател не е не запомнил нищо от старите способи на Държавна сигурност. Когато не можеш да свършиш нещо, вдигаш голям звук и отклоняваш вниманието. Елементарно, Уотсън. Та Рашков бе пуснал под сурдинка на обичани медии изказванието, че ГДБОП желае имунитета на Делян Пеевски. И те го транслират без да се замислят, че това е невероятно по закон.

Крайно време е Министерство на вътрешните работи да се преименува на Министерство на пропагандата, тъй като за съвсем година ръководство на Бойко Рашков не е свършило нищо действително. Само фойерверки. Сигурен съм, че и шефовете на служби в Министерство на вътрешните работи се червят от позор и им е неловко от изхвърлянията на основния пропагандист и техен началник. Смешно беше да се гледат началниците на ГДБОП и Националната полиция, които трябваше да опровергават Рашков за „ чувалите и куфарите с пари, изнесени от градежа на „ Хемус “ “.

Едно един образец за разликата, меко казано, сред изказванията на Бойко Рашков и действителностите. Между фойерверки и каузи.

Вътрешният министър разгласи „ война на пенсионерите “ в Министерство на вътрешните работи. Започна чистка, уволни чистачките и елементарни чиновници. Нооооо….Димитър Филипов, шеф на Дирекция „ Човешки запаси “, основен кадровик на Министерство на вътрешните работи и брачен партньор на някогашния вицепремиер Даниела Бобева, Йотко Йотов, зам.-директор на „ Човешки запаси “ и Камен Койчев, шеф на щатния отдел в дирекцията, където вършат всички „ промени “ в Министерство на вътрешните работи, са пенсионери. Те са протежета на вътрешния министър. Нито един от тях не е допрян с пръст. Продължават да си работят. Щатът на кабинета на Рашков се раздува с спомагателни съветници…пенсионери. Какъвто, апропо, е самият вътрешен министър. И това е единствено капка в морето.

Нищо чудно на следващия ден министърът на пропагандата, пардон Министерство на вътрешните работи, да заяви със мистериозен звук, че е разкрил и заловил убийците на американския президент Джон Кенеди. И медиите да го раздухат без да се замислят. Все отново е Бойко, Бойко Рашков, получил прозвището Дамаджаната поради кьорфишеците по време на изборите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР