Има сериозни опасности при излизане на Иран от ядреното споразумение.

...
Има сериозни опасности при излизане на Иран от ядреното споразумение.
Коментари Харесай

Експерт по международна сигурност разкри кога Израел ще атакува Иран!

Има съществени рискове при излизане на Иран от нуклеарното съглашение. Ако страната продължи нуклеарната си стратегия и тя доближи сериозните 72 седмици за нуклеарно оръжие, аз съм сигурен, че Израел ще нападна нуклеарни съоръжения. Това съобщи пред " Канал3 " дипломатът и специалист по интернационална сигурност Димитър Гърдев откакто президентът на Съединени американски щати Тръмп извади страната от нуклеарното съглашение с Иран.

Димитър Гърдев напомни, че Иран е страна, в чиято стратегия е оповестено като цел ликвидирането на Израел като страна.

Свидетелство за паниката в Израел във връзка последните събития в района бе и визитата на премиера Нетаняху в Москва и присъединяване му във военния церемониал на Червения площад на знаменателната дата 9 май.

" Еврейският народ е потърпевш извънредно грубо от фашизма, и този празник - 9 май, както и Червената войска има максимален принос за унищожаването на тази идеология ", означи Димитър Гърдев, като напомни, че доста от основателите на еврейската страна са воювали в Червената войска.

" От друга страна в действителност Израел е доста обезпокоен от ситуацията в Близкия изток - даже нощес имаше ракетни удари против бази на Хизбула в Сирия ", уточни другата причина за визитата на Нетаняху в Кремъл.

" Това не е първото и няма да бъде последното посещаване на Нетанаху в Кремъл, министър председателят на Израел желае да бъде продължено съдействието и координацията с Русия и военните й в Сирия ", посочи Димитър Гърдев.

Перспективите за ново съглашение с Иран, откакто Съединени американски щати излезе от настоящето, би трябвало да бъдат обрисувани точно от Доналд Тръмп, счита дипломатът.

" Борис Джонсън (външен министър на Великобритания) непосредствено сподели - " не съм против ново съглашение, само че дано Съединени американски щати да кажат по какъв начин ", цитира Димитър Гърдев изявление на министър на най-верния съдружник на Съединени американски щати - Англия.

Ако администрацията на Тръмп не е планувала нови стъпки, това ще утежни съществено ситуацията освен в Близкия изток. " Защото като скъсате късате съглашението - какво? Те ще рестартират нуклеарната си стратегия, само че този път без никакъв надзор извън ", очерта вероятността Димитър Гърдев, като уточни образеца със Северна Корея.

" Същото стана със Северна Корея - излезе от съглашението, направи нуклеарна бомба, атомна бомба, междуконтинентални ракети. Това не трябва да се повтаря в Иран. Оптимистичният сюжет е, когато някой прекъсва такова съглашение, би трябвало да предложи нещо ново, нови договаряния ", изрази вяра специалистът.

Димитър Гърдев напомни някои от главните претенции на Съединени американски щати във връзка със съглашението с Иран. " Съединени американски щати желае неотложно прекъсване на ракетната стратегия на Иран, която не е в обсега на съглашението. Да се откаже от заличаването на Израел като страна. Другото, което желае Съединени американски щати, е ограничение на активността на Иран за дестабилизиране на Близкия Изток с поддръжката си за организации като Хамас, Хизбула и даже Ал Каида ", изброи Димитър Гърдев, съгласно който буди неразбиране включването на сунитска организация като Ал Каида измежду подкрепяните от шиитски Иран.

" Не зная за какво бяха включени в тези точки Ал Каида, които са сунитска организация, която води война грубо против шиитите.
Да се смята, че тази последна сунитска организация е подкрепяна от Иран? Както и да е - когато желаете да прекратите една договорка, мотиви се намират. За мен е странна и една друга точка от претекстовете на Тръмп - Иран да приключи хакерските атаки против Съединени американски щати и съдружниците ", сподели още Димитър Гърдев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР