Групата Jaguar Land Rover се подготвя за пускането на пазара

...
Групата Jaguar Land Rover се подготвя за пускането на пазара
Коментари Харесай

Land Rover и Jaguar работят върху суперлуксозен SUV на ток

Групата Jaguar Land Rover се приготвя за стартирането на пазара на изцяло нов модел. Той ще се споделя Road Rover и ще съставлява суперлуксозен електрически всъдеход, който ще може да се конкурира както с Mercedes-Benz S-Class, по този начин и с бъдещите електрически автомобили на Porsche и Audi, оповестява изданието Autocar.
Автомобилът ще бъде издигнат на същата алуминиева платформа, на която е построено новото потомство на Jaguar XJ, който също ще получи изцяло електрическа версия. Новият модел ще бъде оборудван със особено окачване, което ще може да трансформира клирънса за по-добра проходимост при тежки условия.
Предполага се, че Road Rover ще получи два електрически мотора - по един на всяка ос, като това ще обезпечи система за задвижване на четирите колела. Засега характерностите на елементите остават загадка, само че съгласно информациите,те ще бъдат изцяло задоволителни за обезпечаването на пробег от 480 км. единствено с едно зареждане. Ускорението от 0 до 100 км/ч ще лишава 5 секунди.
Новият модел ще дебютира през 2019 година на автосалона в Лос Анжелис. Мястото не е инцидентно определено, защото точно щатът Калифорния ще бъде главният пазар за модела. Освен в Съединени американски щати електрическият SUV, чийто дизайн ще бъде напълно в стила на Range Rover Velar (на снимката), ще се продава и в Китай.
Името Road Rover, поддобно на Velar, идва от историята на Land Rover. Така са се казвали пробните коли на английската марка, които е трябвало да станет междинно звено сред всъдеходите Land Rover и пътните автомоби Rover. Опитните мостри са основани през 60-те години на предишния век, само че моделът по този начин и не стига до серийно произвеждане.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР