Германският автомобилен производител Mercedes-Benz изтегля почти 1 млн. по-стари автомобила

...
Германският автомобилен производител Mercedes-Benz изтегля почти 1 млн. по-стари автомобила
Коментари Харесай

Mercedes-Benz изтегля близо 1 млн. автомобила заради възможни проблеми със спирачната система -

Германският авто производител Mercedes-Benz изтегля съвсем 1 млн. по-стари автомобила от целия свят заради евентуални проблеми със спирачната им система, оповестява Би Би Си.

През уикенда компанията заяви, че ще се свърже със притежателите на тези коли, защото спирачките им може да са наранени от по този начин напреднала разяждане. Изтеглянето визира общо 993 407 автомобила, в това число 70 000 в Германия.

Миналата година " Мерцедес " изтегли сходен брой коли поради проблем с сигурността на системата за незабавни повиквания.

Компанията съобщи, че колите в последното евакуиране са създадени сред 2004 и 2015 година и са от сериите SUV, ML и GL и първокласните миниванове R-Class. 

" Установихме, че в някои от тези коли функционалността на усилвателя на спирачките може да бъде наранена от напреднала разяждане в региона на съединението на корпуса - се споделя в изказване на Mercedes от събота. - Възможно е изключително мощна или внезапна спирачна маневра да аргументи механична щета на усилвателя на спирачките. В подобен доста необичаен случай няма да е допустимо да се понижи скоростта на автомобила посредством работната спирачка. По този метод рискът от злополука или пострадване би се нараснал. "

Mercedes стартира изтеглянето неотложно. Процесът ще включва инспекция на евентуално дефектните коли и замяна на части, в случай че е належащо.

През февруари предходната година компанията изтегли над 1 млн. автомобила поради недостатък във функционалността " eCall ", която предизвестява службите за незабавна помощ за произшествие и предава местоположението на автомобила. Дефектът значи, че е допустимо да бъде изпратено неверно местонахождение. Тъй като казусът беше обвързван със софтуера, отстраняването му се извършваше посредством безжично евакуиране, като се употребява съществуващата мобилна връзка за данни на автомобила.

Системата eCall е наложителна в Европейския съюз за всички коли, продавани от 2018 година насам.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР