Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че се изготвя

...
Гръцкият министър на здравеопазването Танос Плеврис заяви, че се изготвя
Коментари Харесай

В Гърция се подготвя допълнително облекчаване на противоепидемичните мерки през май

Гръцкият министър на опазването на здравето Танос Плеврис съобщи, че се изготвя пътна карта за в допълнение облекчение през май на ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид.

Въпреки че индикатори като брой на смъртните случаи остават на високи равнища, има съвпадане в преценките, че пандемичната вълна отслабва, което съгласно Плеврис, ще разреши Великден да бъде прекаран в конюнктура “по-близка до нормалното”.

“В момента, въз основа на епидемиологичните данни, с наближаването на лятото ще пристъпим към в допълнение понижаване на мерките”, сподели министърът.

“Не сме толкоз изплашени от броя на случаите, тъй като в този момент формата на пандемията е друга, само че все пак следим деликатно дали тези случаи оказват напън върху националната здравна система”, уточни Плеврис.

Той посочи, че “всяко понижаване (на мерките) през лятото ще бъде преразгледано като цяло, тъй като учените и от Европейската организация по медикаментите, и от Европейския център за надзор на болесттите имат доста опасения за есента”.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР