Собствениците на хотели по българските черноморски курорти ще повишават заплатите

...
Собствениците на хотели по българските черноморски курорти ще повишават заплатите
Коментари Харесай

С по-високи заплати опитват да намерят работна ръка по черноморските курорти

Собствениците на хотели по българските черноморски курорти ще покачват заплатите с най-малко 10% в опит да намерят по този начин нужните фрагменти за туристическия сезон, който стартира при започване на месец май . По този метод те се надяват, че ще могат да предложат и по-качествен артикул на туристите, оповестява „ NOVA “. 

По данни на Европейската туристическа комисия за месеците януари, февруари и март България е в челото по растеж на туристи в Европа по отношение на същия интервал от годината преди коронавирус пандемията

Мениджърът на хотел в курортния комплекс „ Слънчев бряг “ Любо Липчев оповестява, че чака възобновяване на високите равнища на британския, полския и чешкия пазар през това лято. В неговия хотел като обслужващ личен състав работят 550 души, като 2/3 от тях ще бъдат чужденци . Причината е, че няма задоволително българи, които да демонстрират интерес към сезонна претовареност.

За да задържат подготвените фрагменти множеството хотелиери са принудени да заплащат заплати и отвън сезона , а за новите служащи по морето се оферират с към 10% по-високи заплати. За позициите, в които най-трудно се намират претенденти , нарастването е по-голямо. 

Най-важното от света през миналата седмица – президентът на Иран почина и митинги в Нова Каледония

 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР