Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и

...
Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и
Коментари Харесай

Лена Бориславова: Правителство с мандат на ИТН няма да бъде експертно и независимо

Правителство с мандат на Има Такъв Народ няма да бъде експертно и без значение. Това съобщи пред БНР Лена Бориславова, народен представител от ПГ на ПП-ДБ в 50-ото Народно заседание.

" Слушаме гласа на нашите гласоподаватели и им обещаваме, че отсега нататък предвидимостта ще е водеща.... Това, че в този момент имаме 39 депутати, значи, че гласоподавателите ни желаят да ни видят в съпротива в този парламент. Искат да видят, че няма да се почувстват още веднъж предадени и да се чудят за какво ни виждат паралелно до Бойко Борисов. И това е ангажимент, който поемаме към тях.... С 39 депутати нашите гласоподаватели ни дадоха явен знак, че виждат нашето място в съпротива, която да противодейства на всевъзможни опити за отклонение на България от пътя ѝ и за корупционни практики ".

Тя акцентира, че ще работят за връщане на доверието на гласоподавателите си.

Бориславова заяви, че на 29 и 30 юни ще се организира Национален съвет на " Продължаваме промяната ", на който ще бъдат оценени резултатите от изборите на 9-и юни.-

" Не може да се каже, че носи отговорност единствено един съответен човек за решението, което взехме. Просто поради метода, по който ние действаме и поради силата и младостта на организацията ни ". 

" Взаимодействие с Има Такъв Народ, ГЕРБ и Движение за права и свободи, както се обрисува да е с третия мандат, няма по какъв начин да влезем в него. Честно казано не мога да си показва по-отвратителна композиция. Разбирам за какво господин Борисов е печален. От това да те изнудва от една страна Слави Трифонов, а от другата Делян Пеевски, това е най-лошата допустима композиция, от която нищо хубаво няма да се случи ", разяснява Лена Бориславова и изрично акцентира, че няма да поддържат кабинет освен с първия и с втория мандат, само че и с третия, който " сигурно няма да бъде експертен и самостоятелен ".

По думите ѝ е допустимо държавно управление на ГЕРБ-ДПС-ИТН, " в случай че се спазарят Борисов, Пеевски и Тошко ".

" Няма какво да бягат от тази действителност и да споделят, че в случай че не е с първия, а с третия мандат, то е друго. Няма да е друго ".

Според Бориславова броят депутати, които партия " Величие " има намерение да изключи от парламентарната си група, дава отговор на броя на изчезналите гласове на ГЕРБ и Движение за права и свободи за парламентарно болшинство.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР