Словенецът Тадей Погачар взе шестата си етапна победа в тазгодишната

...
Словенецът Тадей Погачар взе шестата си етапна победа в тазгодишната
Коментари Харесай

Погачар ще влезе в Рим като шампион след шестата си етапна победа

Словенецът Тадей Погачар взе шестата си етапна победа в тазгодишната Обиколка на Италия. Звездата на тима на " UAE " ще влезе в столицата Рим на следващия ден като победител, откакто преди заключителния стадий има съвсем 10 минути преднина пред втория в класирането - Даниел Мартинес (Колумбия, " Bora-hansgrohe " ), Който изостава на 9:56 от водача в генералното класиране, до момента в който третия в подреждането Герайнт Томас (Великобритания, " Ineos Grenadiers " ), е на 10:24 минути от първия.

За последно колеоздач завоюва шест стадия в едно " Джиро " през 2004 година - тогава това стори Алесандро Петаки, само че това не му отреди победа в генералното класиране. Рекордът пък е от 12 стадия и е дело на Алфредо Бинда през 1927-а.

Днес 25-годишният Погачар още веднъж затвърди превъзходството си, като бе най-бърз в 184-те километра от Алпаго до Басано дел Грапа - 4 часа, 58 минути и 23 секунди.

Решаващата офанзива в днешния планински стадий стана факт 36 километрап реди финала, когато Поги се откъсна от останалите кандидати при второто прекосяване на височината Монте Грапа, а малко по-късно задмина и Джулио Пелицари (Италия, " Bardiani " ), който се бео ткънсал пред главната група.

Погачар ще финишира първи и в подреждането при катерачите, където води също безапелационно - с 270 точки, до момента в който втори е Пелицари с 206.

" Бяхме съвършени като тим. Краката ми също бяха добре. Много съм благополучен от развиването, не мога да опиша по какъв начин се усещам с толкоз доста почитатели при катеренията ", сподели щастливият победител по отношение на множеството словенски флагове и последователи по трасето.

Предстоят 125 километра по улиците на столицата Рим, където Погачар няма да бъде нападнат от Мартинес.

А по този начин на дневен ред остава преследването на идната му цел - " Тур дьо Франс ", където към този момент има два триумфа. Мисията му е да се трансформира в първият колоездач от починалата легенда Марко Пантани, който печели " Джирото " и Обиколката на Франция в един сезон.

Пирата стори това през 1998 година, a за жалост шест години след най-значимия сезон в кариерата си, бе открит мъртъв след свръхдоза кокаин в хотел в Римини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР