Говорителят на Ватикана Грег Бърк и неговата заместничка Палома Гарсиа

...
Говорителят на Ватикана Грег Бърк и неговата заместничка Палома Гарсиа
Коментари Харесай

Говорителят на Ватикана и неговият заместник внезапно подадоха оставки

Говорителят на Ватикана Грег Бърк и неговата заместничка Палома Гарсиа Овехеро са се отдръпнали ненадейно от постовете си и папа Франциск е приел оставките им. Това се споделя в публикувано през днешния ден известие на Светия трон, представено от Българска телеграфна агенция.

В известието не се показват аргументи за напускането на американеца Бърк и испанката Овехеро. Преди две седмици папата назначи близкия му италиански публицист Андреа Торниели за шеф на всички връзки в папската страна. Освен това той уволни дългогодишния основен редактор на ватиканския вестник "Осерваторе романо ".

Бърк написа в "Туитър ", че той и Овехеро напущат, тъй като съгласно тях "по времето на промени в връзките на Ватикана " е най-добре Светият отец да има цялостната независимост да образува нов екип. На мястото на Бърк краткотрайно е назначен италианският публицист Алесандро Джисоти, считан за доближен на Торниели.

59-годишният Бърк, някогашен кореспондент на "Фокс нюз " в Рим, стартира работа във Ватикана през 2012 година като консултант в Държавния секретариат (правителството), а през 2016 година е към този момент представител. Четиридесет и три годишната Овехеро, някогашна кореспондентка от испанско радио, бе една от най-високопоставените дами във Ватикана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР