Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, но не и в

...
Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, но не и в
Коментари Харесай

Кондори потрошиха къщата на американка

Гигантските калифорнийски кондори се срещат рядко, само че не и в дома на Синда Микълс, написа novini.bg.

Между 15 и 20 от големите птици, които са заплашен тип, наскоро си харесали къщата на американката от Тъхечапи и я създали съвсем на пух и прахуляк.

Дъщерята на Микълс Шона Кинтеро от Сан Франциско стартира да разгласява фотоси на пакостливите шумни посетители в Туитър. Пред в. " Сан Франциско кроникъл " тя сподели, че се появили край дома на майка ѝ предишния уикенд.

I can't wait for this to become a Pixar movie.
“They still haven’t left. It sucks but also this is unheard of. There’s only 160 of these (condors) birds flying free in the state & a flock of them decided to start a war with my mom.”
— Bonnie Burton (@bonniegrrl)

Птиците потрошили верандата, унищожили покривалото на джакузито на двора, раздрали декоративни флагчета и фигури в градината на дома ѝ. Саксиите с цветя на верандата били съборени, парапетите - одраскани и на всички места имало следи от екскрементите им.

" Тя е разтревожена, само че и мощно впечатлена и знае, че това е извънредно прекарване ", сподели Кинтеро за майка си.

От службата за запазване на околната среда, която има стратегия за запазване на застрашени типове, написаха в Туитър, че къщата на дамата е в исторически хабитат на кондорите и поучават Микълс да се опита да прогони безвредно птиците, като им покачва звук, пляска с ръце или ги пръска с вода.

През 80-те години калифорнийските кондори съвсем изчезнаха, дребното останали птици бяха настанени в зоопаркове, с цел да се развъждат под наблюдаване. Днес в дивата природа към този момент живеят няколкостотин птици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР