Гигантски розов домат откъсна от градината си семейство от Търговище.

...
Гигантски розов домат откъсна от градината си семейство от Търговище.
Коментари Харесай

Семейство от Търговище отгледа гигантски домат

Гигантски розов домат откъсна от градината си семейство от Търговище. Огромният зарзават тежи над два кг и е създаден от Веска и Иван Йорданови.

Веска е здравна сестра в стерилизационната на болничното заведение в Търговище. Тя и нейният брачен партньор са притежатели на оранжерия от 320 квадратни метра, намираща се в разградското село Брестовене. Именно оттова е бил откъснат забележителният зарзават.

Тазгодишните домати на Йорданови в действителност били едри, само че когато фамилията претеглило розовия отличник, с изненада разкрило, че той тежи цели 2350 грама. Със своето тегло той е единствено с към 1.5 кг по-лек от най-големия домат в света, който беше отгледан от американец от Минесота.

Тази година всичките ни домати са едри. Обикновено са към 1.300 кг, само че има и по-големи. Преди седмица откъснахме един, който тежеше над 1.600 кг, споделя Веска Йорданова пред ДарикнюзБг.

Медицинската сестра изяснява, че тази година доматите не могат да бъдат късани по нормалния метод и затова се постанова тя и брачният партньор ѝ да употребяват лозарски ножици или нож.

Зеленчукопроизводителите от Търговище са безпределно горди от реколтата си. Те са безапелационни, че всичките им зеленчуци, отгледани в фамилната оранжерия, са екологично чисти и твърдят, че доматите им не са торени. Освен това били поливани с вода от бунар.

Йорданови отглеждали домати за втори следващ път на това място, тъй че може да се каже, че и разсадът им е екологично придобит.

Със своя великански размер доматът-рекордьор на фамилията от Търговище се приближава до различен незабравим домат, откъснат у нас. Преди три години мъж от бургаския квартал Горно Езеро събра погледите, добивайки от градината си червен, апетитен зарзават, тежащ 2.12 кг.

Подобно на Йорданови, зеленчукопроизводителят Стайко Стойков също отряза колоса с лозарска ножица, защото се оказа с прекомерно дебела ръкохватка. Тогава земеделецът си изясни появяването на домата освен с усърдните грижи, които той поставя върху зеленчуците. За него гигантският зарзават беше подарък от Господ.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР