Газопроводът Северен поток 2 едва ли ще започне да функционира

...
Газопроводът Северен поток 2 едва ли ще започне да функционира
Коментари Харесай

Северен поток 2 едва ли ще заработи преди лятото

Газопроводът " Северен поток 2 " надали ще стартира да действа през идващите няколко месеца. Това стана ясно от думи на ръководителят на немската Федерална организация по мрежите.

Йохен Хоман съобщи пред ежедневника Frankfurter Allgemeine Zeitung, че " липсват спомагателни стъпки ", с цел да може основаното в Германия дъщерно сдружение, основано от съветския притежател " Газпром ", да бъде вписано в комерсиалния указател.

" Заключението надали ще бъде допустимо през първата половина на годината ", сподели Хоман.

Мащабният план беше приключен през септември предходната година, само че газ не тече. Поради ескалацията на напрежението в Украйна Берлин и Вашингтон предизвестиха, че той може да бъде глобен, в случай че Русия нападна съседката си.

Директивата на Европейски Съюз за природния газ изисква употребата на газопровода и разпределението на газ да се ръководят настрана.

Nord Stream 2 AG, със седалище в Швейцария, подаде предходната година заявление до Федералната организация за мрежите за узаконяване като самостоятелен оператор. Но това заявление не беше признато, защото разпоредбите изискват мрежовият оператор да бъде регистриран в Германия.

Новото дъщерно сдружение на " Газпром " в Германия - Gas for Europe GmbH, към този момент би трябвало да показа нужните документи за узаконяване. Говорител на Gas for Europe съобщи в сряда, че това ще стане " допустимо най-скоро ".

" Северен поток 2 " има за цел да доставя съветски газ до Германия по водопровод в Балтийско море. Той на процедура ще удвои вноса на газ от Русия в Германия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР