Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че се чувства прекрасно

...
Най-добрият български тенисист Григор Димитров сподели, че се чувства прекрасно
Коментари Харесай

Григор Димитров: След Маями бях уморен, няма какво да лъжа

Най-добрият български тенисист Григор Димитров показа, че се усеща прелестно физически и влиза отпочинал на " Ролан Гарос ". Вече 14 поредни години той е част от шампионата, като на тазгодишното си присъединяване стартира с безапелационен триумф над Александър Ковачевич.

" Първите кръгове постоянно са сложни, постоянно има нерви. Опитваш се да извлечеш максимума още с излизането си на корта. Искаш да се тестваш. През цялото време пробвах да държа противника напрегнат. Просто желаех ръката ми да усети играта ", разяснява Димитров.

" Условията бяха сложни. Физически се усещах прелестно - върху това работех последните 10 дни. Дойдох по-рано в Париж. За мен това е като втори дом, аз живеех тук (смее се). Интересно беше да играя в неделя, само че ми хареса ".

Димитров изрази мнение по отношение на представянето си в седмиците преди Париж:

" Направих всичко допустимо предвид на събитията. След Маями аз бях изтощен, няма какво да неистина. Прибрах с вкъщи и ден по-късно към този момент бях на корта. За мен това бе най-трудната част. И даже да се усещах добре, тялото ми споделяше " не ". Опитът ми оказа помощ доста, с цел да знам какво да направя ".

" Имах тежки загуби. Срещу Руне имах мачбол, Тейлър Фриц игра добре против мен. Но сега съм добре, тялото ми се усеща добре. Подготвих се допустимо най-добре ".

Първата ни ракета приказва и за това по какъв начин релаксира душевен:

" Винаги има дребна част от теб, която е обвързвана с тениса, даже и да правиш някакви неща отвън корта, даже да се опитваш да се откъснеш напълно. Опитвал съм, само че миговете се връщат назад към теб. Научих се по какъв начин да се оправям, само че и да правя оценка тези моменти, тъй като те няма да траят постоянно ".

" По-важно е по какъв начин мислите ти ще отпочинат, по какъв начин ще намериш вътрешен мир. Как ще се оправиш с вътрешния си глас - както в положителните, по този начин и в неприятните моменти ".

Григор показа и за рутината по време на двуседмичните събития:

" На всеки шампионат има играчи, които имат шансове, с каквито може би не сме привикнали. На двуседмичните събития е мъчно - даже и да имаш почивен ден, би трябвало да продължиш да правиш всичко. Трябва да възстановяваш, би трябвало да загряваш. Никой не би трябвало да подценява тази част. Не знам младите дали схващат това, тъй като тялото им се усеща добре всеки ден, само че дано почакат още малко време. В тениса би трябвало да се нагласяш, както и да имаш верните хора към себе си ".
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР