Испания планира да изпрати ракети за противовъздушна отбрана Patriot и

...
Испания планира да изпрати ракети за противовъздушна отбрана Patriot и
Коментари Харесай

Испания дава на Украйна ракети Patriot и танкове Leopard

Испания възнамерява да изпрати ракети за противовъздушна защита Patriot и танкове Leopard в Украйна като част от пакет от военна помощ на стойност 1,13 милиарда евро, разгласен през април, заяви вестник El Pais в понеделник, базирайки се на свои източници.

Според информацията, Испания ще трансферира на Украйна повече от 10 зенитни ракети Patriot и 19 осъвременени немски танка Leopard 2A4. Освен това, пакетът включва създадени в Испания оръжия, в това число оръжия за битка с дронове и муниции, цитира Ройтерс изданието.

Новите оръжейни доставки ще бъдат оповестени по време на официалното посещаване на украинския президент Володимир Зеленски в Мадрид в понеделник. Очаква се Зеленски да се срещне с премиера Педро Санчес и крал Фелипе, написа El Pais.

Цената на пакета беше оповестена по-рано, само че до момента не беше известно какво оръжие ще включва той.

Зеленски непрекъснато приказва за необходимостта от подсилване на украинската система за противовъздушна защита, в това число благодарение на Patriot, на фона на засилените ракетни офанзиви против Харков и други украински райони.

Тази самодейност е част от напъните на интернационалната общественост да поддържа Украйна в нейната отбрана против съветската експанзия и да укрепи способността й да отблъсква ракетни офанзиви.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР