Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата

...
Премиерът, а не президентът трябва да ни представя на Срещата
Коментари Харесай

Тагарев: Изпращаме класически въоръжения на Украйна, които се използват до 20 км

Премиерът, а не президентът би трябвало да ни показва на Срещата на върха във Вашингтон. Главчев продължава външната политика на Денков - евроатлантическа. Не съм сигурен, че Радев би отразил напълно тази позиция. Това съобщи някогашният боен министър Тодор Тагарев пред NOVA News.

" Изпращаме типичен въоръжения на Украйна, които се употребяват до 20 км, където войските на двете страни противостоят директно една от друга. НАТО, като съюз, не дава военна помощ, това вършат страните членки, всяка съгласно своите вътрешнополитически решения, по тази причина от време на време има ограничения, като да вземем за пример в Съединени американски щати ", разяснява той.

Според него има повишаване на натиска да бъде разрешено потребление против военни цели на предоставените оръжия за Киев.

" Със сигурност се включват военни подразделения и системи, които обстрелват директно цивилен цели, тях можем да считаме за законни. Необходима е предвидимост на военната помощ, европейските страни не съумяха да компенсират софтуерно неналичието на навременна такава от Съединени американски щати. Някои страни оферират да се заделят 0,25% от Брутният вътрешен продукт за военна помощ за Украйна. Това е 10% от бюджета, а страни от Източния фланг към този момент го вършат. НАТО е междудържавна организация, решенията се взимат от президенти и министър председатели. Скептичен съм, че това може да бъде решено с единогласие ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР