Цените на петрола се стабилизираха в днешната азиатска търговия след

...
Цените на петрола се стабилизираха в днешната азиатска търговия след
Коментари Харесай

Цените на петрола се стабилизират след спада през миналата седмица

Цените на петрола се стабилизираха в днешната азиатска търговия след спада им от предходната седмица на фона на предстоящата от пазара среща на страните експортьорки, обединени в организацията ОПЕК+, съобщи Ройтерс.

Фючърсите за юли на сорта Брент от Северно море, който е референтен за Европа, се покачиха с 18 цента до 82,30 $ за барел.  По-активният августовски договор се повиши с 25 цента до 82,09 $ за барел.

Котировките на американския лек недопечен нефт се повишиха с 24 цента до 77,96 $ за барел.

Търговията за сорта Брент през предходната седмица приключи с намаляване от 2 на 100 в цената, а тази на американския вид с 3 на 100. Това стана откакто протоколите от последното съвещание на Управлението за федерален запас на Съединени американски щати демонстрираха, че в централната банка има отзиви за повишение на  главните лихвени проценти, в случай че инфлационният напън се задържи.

Официалните празници в Съединени американски щати и във Англия през днешния ден се чака да запазят търговията релативно слаба, добавя Ройтерс.

Предстоящата среща на Организацията на страните експортьорки на нефт и съдружниците, известна като ОПЕК+, беше отсрочена с един ден и ще се организира онлайн на 2 юни, оповестиха ОПЕК в петък.
Производителите ще обсъдят дали да удължат доброволните съкращения на добива от 2,2 милиона барела дневно през втората половина на годината, като три източника от страните от ОПЕК+ показаха оред Ройтерс, че удължаването е евентуално. В последните си месечни прогнози от ОПЕК  показаха, че чакат поредна година на релативно мощен напредък на търсенето на нефт от 2,25 милиона барела дневно, до момента в който Международната организация по енергетика чака доста по-бавен напредък от 1,2 милиона барела дневно за 2024 година

Междувременно от " Голдман Сакс " (Goldman Sachs) покачиха прогнозата си за търсенето на нефт през 2030 година до 108,5 милиона барела дневно от 106 милиона. От капиталовата банка показаха още, че чакат пиковото търсене на нефт да настъпи до 2034 година при 110 милиона барела дневно като по-късно ще има дълго плато до 2040 година, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР