Гърция подкрепя силите на НАТО, разположени в източното крило на

...
Гърция подкрепя силите на НАТО, разположени в източното крило на
Коментари Харесай

Гърция подсилва силите на НАТО у нас

Гърция поддържа силите на НАТО, ситуирани в източното крило на Алианса, с лека противовъздушна артилерия в сходство със отговорностите си за присъединяване в Силите за реагиране на НАТО, които бяха задействани незабавно след съветската инвазия в Украйна, оповестява БГНЕС, базирайки се на в. " Катимерини ".

Прехвърлянето значително е част от централното решение на НАТО да поддържа България и Румъния - двете съществени източноморски страни на Алианса в Черно море.

Разполагането на гръцка техника и личен състав у нас стартира в петък и ще завърши в идващите дни.

Гърция изпраща четири единици леки зенитни системи, като ASRAD-HELLAS, с техния персонален състав и съответните командни връзки, които се състоят от към 30 членове на артилерията.

Системите ASRAD-HELLAS се употребяват от Гърция, Германия и Финландия и са в положение да работят при неподходящи условия и на сложен терен. Те се състоят от транспортно средство вид " Хамър ", оборудвано с четири ракетни установки Stinger. При нужда ASRAD могат да се транспортират по въздух.
 НАТО основава бойни групи от Балтийско до Черно море до края на май
НАТО основава бойни групи от Балтийско до Черно море до края на май

Засега Алиансът не вижда признаци за нахлуване на Русия против страните членки

Същевременно прехвърлянето на сили към България и Румъния продължава през пристанището Александруполис в Северна Гърция.

На 10 март " Катимерини " заяви, че общо 3000 американски чиновници и оръжейни системи се транспортират до и от Румъния през Александруполис, в това число танкове Bradley и M1 Abrams, които участваха в учението " Тракийско съдействие 2022 " в Петрохори, Ксанти в средата на март.

В петък външният министър Никос Дендиас беседва по телефона с украинския си сътрудник Дмитро Кулеба и разгласи, че се надява скоро да посети Киев.

Преди това той съобщи, че на срещата си с съветския външен министър Сергей Лавров през февруари - шест дни преди началото на войната, той е имал усещането, че неговият сътрудник

Дендиас означи, че Лавров е показал скупчването и натиска на съветските войски по границите на Украйна като средство за увещание на Киев да вземе съответни решения, които съветската външна политика би желала.
 НАТО не търси спор с Русия, само че е подготвен за него
НАТО не търси спор с Русия, само че е подготвен за него

Алиансът ще брани всеки сантиметър от територията си, твърди Блинкън

Относно ревизионизма, проникващ в съветската инвазия в Украйна, той означи, че концепцията е претърпяла тежък удар.

Демокрациите като цяло се опълчват на ревизионизма , уточни Дендиас.

Според изказването от изключителна среща на върха на НАТО в края на март Алиансът ще сътвори в Европа в отговор на съветска специфична интервенция в Украйна. В документа се отбелязва, че " в отговор на дейностите на Русия са задействани проектите за защита на НАТО, ситуирани са детайли от силите за реагиране на НАТО и 40 000 бойци са ситуирани на източния фланг на НАТО ".

Освен това се основават четири спомагателни многонационални бойни групи в Унгария, Румъния и Словакия.

Същевременно беше конкретизирано, че стъпките на НАТО " остават превантивни, пропорционални и не са ориентирани към ескалация на рецесията ".

Вчера стана ясно, че съветският президент Владимир Путин е наредил на военните да укрепят западните граници на страната, тъй че
 НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България
НАТО удвоява бойните си групи до Русия, изпраща още войски в България

Русия да разбере, че в никакъв случай не може да завоюва нуклеарна война, упорства Столтенберг
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР