Драстичен ръст на застраховките на жилища. Това сочат данни на

...
Драстичен ръст на застраховките на жилища. Това сочат данни на
Коментари Харесай

Драстичен ръст на застраховките на жилища

Драстичен растеж на застраховките на жилища. Това сочат данни на Асоциацията на застрахователите у нас. Две трети от интервюираните декларират, чe ca застраховали cвoя имoт.

Георги Манчев работи в областта на осведомителните технологии, а брачната половинка му Станислава се занимава с частен бизнес. Двамата застраховат своето жилище, откогато са го купили. Близките на Георги, също.



" Повечето познати застраховат жилището си - парцели, имущество и коли, да, множеството застраховат. Отделно моите родители ги предизвиквам да застраховат своето имущество, което имат, тъй че, в смисъл от 15 години, мисля, че е търпимо. Но отново зависи от приходите на фамилиите, другите фамилии разполагат с разнообразни вноски ", сподели Георги Манчев.

" Българска национална телевизия: Дава ли ви това повече сигурност?
- Спокойствие, да, да не се случват неща, сигурно е по-добре ", добави той.

Застрахователите регистрират забележителен растеж на подписаните контракти, основно след зачестилите естествени бедствия.



" Хората се плашат, при земетресението в Турция, след това започнаха да си вършат застраховка на дома. Тук в Благоевград, нали изгоря един апартамент, и почнаха да си вършат застраховки за дома. Виждат, че става нещо неприятно - и тогава схващат, че би трябвало да се застраховат ", разяснява Габриела Методиева, осигурител.

Основен аршин при избор на застраховка се оказва цената.

" Струват от 50 до 200 лв., зависи от общия предел на обезщетение
Българска национална телевизия: Стандартната застраховка на жилище какво покрива?
- Всичко. Щети по движимо и недвижимо имущество, естествени бедствия, трусове, пожари, наводнения, вие в случай че наводните, вас в случай че ви наводнят. И без да се занимавате с хората. Всичко си покрива общоприетата застраховка за дома ", изясни Габриела Методиева, осигурител.

Като причина за растежа на застраховките от сектора регистрират и голямото строителство на жилища през последните години.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР