Повече договори за производство на боеприпаси, двустранни договорки за подкрепа

...
Повече договори за производство на боеприпаси, двустранни договорки за подкрепа
Коментари Харесай

Асамблеята на НАТО в София препоръчва: Повече боеприпаси, танкове и леки оръжия за Украйна

Повече контракти за произвеждане на муниции, двустранни сделки за поддръжка на Украйна. Това предлага проектодоклад на Комитета по защита и сигурност към Парламентарната асамблея на НАТО, оповестява БНР.

 

Сесията на Асамблеята се организира в София. А част от рекомендациите може да станат и решения след срещата на НАТО във Вашингтон пред юли.
Според проектодоклада страните - членки би трябвало да дават съвременни муниции, бойни танкове за пехотата, леки оръжия, патрони, съоръжение за разминиране. Съюзниците би трябвало да обезпечават многогодишни контракти с отбранителната промишленост като знак за непрекъснатата си ангажираност.

На срещата във Вашингтон през юли съдружниците би трябвало и да поддържат засилената роля на НАТО в координирането на помощта за сигурност и образование за Украйна.

Важна е поддръжката за основания взаимен център за образование и разбор в Полша на украински водачи. Програмата за образованието им остава основна, показва отчетът.

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов към този момент акцентира, че България е част от програмата за образование на летателен и механически състав от Украйна по британски език.

В плана за отчет за развиването на въздушната и противоракетната защита на НАТО се предлага страните от Източна фланг да развиват системите за Противовъздушна отбрана по НАТО-вски стандарти.

Трябва да се усилят и разноските за защита с най-малко два %, като начало.

Страните- членки да работят в единна мрежа, да влагат в предимство на съвременни противовоздушни системи за въздушна защита, дроновете като средства за наблюдаване и нахлуване.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР