НАТО не възнамерява да участва във военни действия, нито има

...
НАТО не възнамерява да участва във военни действия, нито има
Коментари Харесай

Запрянов: НАТО не възнамерява да участва във военни действия

НАТО не има намерение да взе участие във военни дейности, нито има военни планове по отношение на Русия. НАТО е миролюбива организация. Това сподели служебният министър на защитата Атанас Запрянов в студиото на " Говори в този момент ".

" НАТО не има намерение да взе участие във военни дейности и това е една от най-големите спекулации, които не престават да се популяризират, че НАТО има някакви военни планове по отношение на Русия. 75 години честваме на НАТО и няма нито един случай за тези година НАТО да е отвоювал един квадратен метър земя от някоя прилежаща страна на НАТО и да я е включил към територията на НАТО. НАТО се придържа към устава на Организация на обединените нации и е мирна организация за запазване на мира в евроатлантическата зона. Това е истината. НАТО е миролюбива организация ", акцентира Запрянов.

На въпрос има ли хибридна опасност за изборите у нас от Русия и има ли съответни образци това да се случва, Запрянов отговори:

" Има една резолюция на Екологичен потенциал от 25 април, тя е обществена, всеки жител може да посети уеб страницата и да види, че там ясно е дефинирано опита на Русия посредством хибридни въздействия, освен в България, само че в доста от европейските страни членки да повлияе на европейските избори. Там има разбор и може жителите да прочете. Дадети са доста образци по какъв начин се употребяват публични медии, ботове, бизнес ползи, като готовност в разнообразни страни членки, с цел да се повлияе на изборите в интерес на Русия, като се нападат главните европейски полезности ".

В София се организира Парламентарната асамблея на НАТО, която по думите на Запрянов има три съществени тематики.

" Войната в Украйна, нуждата от помощ на Украйна, другата е идната среща на високо ниво на НАТО във Вашингтон и какви ще бъдат решенията на тази среща и не на последно място - загрижеността за сигурността в Черноморския район. "

Какво още сподели служебният министър на защитата вижте във видеото


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР